Всеки познава онзи спад в енергията следобед, когато вместо да се съсредоточи върху работата си, започва да мисли за нещо сладко за похапване.

Да, магазинът е наблизо и винаги е спасение в тези моменти. Но дали това е най-правилното и здравословно решение за вас?

Спрете и вижте какво можете да купите и да държите под ръка, за да устоите на вредните сладкиши.

Сушени плодове

Сушените плодове имат лоша слава, защото са с високо съдържание на захар, но е лесно да се намерят и неподсладени, които съдържат само захар от самите плодове. Имайте предвид, че плодът се свива, докато се суши, така че една порция е много по-малка, отколкото би била в прясно състояние.

Затова се придържайте към порция от четвърт чаша и потърсете такива без консерванти.

Ядки

Съдържанието на мазнини в ядките може да ви накара да си мислите, че ще напълнеете, но не забравяйте и за комбинацията от протеини, фибри и здравословни за сърцето мазнини, които се съдържат в тях.

Независимо дали сте почитател на бадеми, шам-фъстъци или кашу, изберете такива с ниско съдържание на натрий и по възможност сурови.

Фъстъчено масло

Ябълка с фъстъчено масло е страхотна закуска, ще ви засити и ще ви даде необходимата доза протеини и мазнини. Само не хапвайте повече от две лъжици.

Сушено месо

То е идеално не само за къмпинг и по време на път, но може да е спасение и при следобедния глад, особено, ако не обичате сладко.

Тъмен шоколад

Той ще ви зареди с антиоксиданти и ще забравите за глада за сладко. Но внимавайте с количеството.

Гранола барове

Гранола баровете са класически здравословни закуски за работа, но не всички са полезни. Изберете не нискокалоричен, а намерете марка, която осигурява прилично количество протеини или фибри (или и двете!)