Стюардеса с 8-годишен стаж сподели съвети как да пътуваме комфортно, когато сме с деца, пише Mirror.

Ребека Лав от Virgin Atlantic препоръчва, когато пътуваме с бебе в самолет, да избираме места в началото на салона, за да имаме възможност да поставим специална преносима люлка (тя се дава на място).

По този начин бебето може да спи удобно, а вие си осигурявате почивка по време на пътуването.

Добър избор също е мястото до прозореца. Ако сте с деца над 1 година, препоръчително е да изберете места и близо до тоалетната.

Ако се съмнявате, че детето ще успее да заспи по време на полета, пътувайте през деня. Така няма да се безпокоите от шума, който детето може да предизвика, докато другите спят при нощните полети.

Лав препоръчва още да се позволява на децата да се движат, да се разхождат по пътеката в самолета, да посетят кухненския блок, когато стюардесите са приключили разноса на храна.

Странните неща, които се случват с тялото ни в самолетаЗа много хора пътешествието започва още на летището. За тялото ни обаче приключението стартира с качването на борда

Смяната на обстановката често се отразява добре върху настроението на децата, когато не могат да седят дълго време на едно място, допълва стюардесата.