Хотел на "върха на джунглата", кацнал върху бамбукови кокили, е определен като възможност, отваряща се "веднъж в живота", да се изключите от съвременния свят и да прекарате една невероятна нощ под звездите.

The Birdhouse в Ел Нидо, на остров Палаван във Филипините, е уникален курорт, съставен от луксозни палатки, целодневен ресторант и йога студио на покрива с изглед към филипинската джунгла и тюркоазената вода на залива Бакуит.

Достъпна само по стръмно дървено стълбище, което започва от плажа, всяка палатка разполага с легло с кралски размери, две единични легла, самостоятелна баня и веранда с удивителен изглед към морето и звездите.

Цените започват от 350 долара на нощ с минимален престой от две нощувки, но е по-добре да ги планирате отрано, защото Birdhouse е напълно резервиран до януари 2020 г., съветва Daily Mail.

На върха на Birdhouse е студиото El Nido Yoga - разположено на открито и изпълнено с висящи гнезда и хамаци с изглед към залива.

Занятията се провеждат всеки ден в 17:00 ч. - точно навреме за залез, и са отворени както за гости, така и за посетители.

Под йога студиото е The Nesting Table - ресторант, който сервира смесица от традиционни филипински гозби и западни ястия за закуска, обяд и вечеря.

Пътуващите ще трябва да се оправят без WiFi в The Birdhouse, като интернет връзката е спорадична, в най-добрия случай, в Ел Нидо и околностите.

И докато палатките имат електричество, захранването в региона е ненадеждно и често токът липсва през голяма част от деня.

Топлата вода също е оскъдна, така че студените душове са всичко, което се предлага в Birdhouse. Палатките нямат климатик, но са напълно оборудвани с комарници и безплатна бутилирана вода.

The Birdhouse може да се похвали с петзвезден рейтинг в TripAdvisor, като рецензентите го наричат ​​вълшебно преживяване, случващо се веднъж в живота.

Други го оценяват като „скрит скъпоценен камък“, като мнозина твърдят, че никога не са отсядали в по-невероятна обстановка.

Признат за най-добрия от 7 641-те филипински острова, Палаван предлага на пътешествениците изобилие от дейности и някои от най-добрите плажове в света.

Той беше обявен за най-екзотичния остров на земята в Condé Nast Traveler Reader's Choice Awards 2014.

Флати оглави Топ 50 на най-добрите острови в света за 2019 г.Списъкът ви с любими дестинации е на път сериозно да се удължи. И причината за това е огласената нова класация на най-добрите 50 острова в света за 2019 г.

По-рано тази година Secret Lagoon на Ел Нидо беше класирана като петия най-добър плаж в света от Big 7 Travel.