Знаете ли, че според анализ на компанията Zollow от 2018 г., кафявото, черното, зеленото и дори оранжевото във всекидневната е продало повече апартаменти?

Звучи странно като статистика, но е факт - цветовете влияят на избора на човека. Включително при покупката на недвижим имот.

Всекидневната е може би най-многостранното помещение в един дом. Може да бъде библиотека, място за гледане на телевизия, своеобразна кино зала, обичайна столова и т.н.

Цветът на всекидневната трябва да бъде внимателно подбран, така че да подхожда на предназначението на помещението, казват експертите Пол Марангер и Кристиян Вермаст.

Например, ако стаята е по-просторна и разполага с много прозорци, заложете на цвят, който засилва светлината. Според Мария Даоу, агент за недвижими имоти, добър избор е „сивата мъгла“ от палитрата на гиганта при боите Benjamin Moore.

Ако търсите по-тъмна и по-комфортна атмосфера, експертът препоръчва топло бежово. Жълтите тонове помагат да се неутрализира усещането за натоварване в помещението.

Бялото обикновено е най-лесното и бързо решение. То изсветлява пространството. Подходящо е за помещения за различни функции. Белият цвят предоставя възможност на хората, които искат да купят имот, да видят това, което търсят.

Шест досадни грешки в интериора на кухнята Не ги допускайте, нали не искате да правите ремонт на ремонта...

Ако за вас бялото и сивото не са опции, Марангер и Вермаст препоръчват да експериментирате с по-смели цветове. Отново се съобразете с функциите на помещението.

Например, ако искате формална всекидневна, където семейството се събира, придържайте се към топлите и сиви неутрални цветове. Може да използвате и по-тъмен цвят. Ако заложите на твърде тъмен нюанс, оживете интериора с няколко цветни точки.