Тейлър Суифт заяви, че изпълнението й по време на предстоящите Американски музикални награди е под съмнение, защото й е забранено да изпълнява собствените си песни.

В съобщение до феновете си в социалните медии певицата обяви, че музикалните мениджъри Скутър Браун и Скот Боркета не й позволяват да изпълнява песни от стари албуми, върху които притежават правата.

Според нея реализацията на документален филм по Netflix за живота й също е в опасност, информира BBC.

Суифт отправи тези обвинения в изявление в Twitter, озаглавено "Не зная какво друго да направя".

През юни Суифт разкри, че правата върху по-ранните й албуми са продадени на Браун от бившата й звукозаписна компания, която се управлява от Боркета, без тя да е информирана за това.

На предстоящите Американски музикални награди Суифт се очаква да бъде обявена за Изпълнител на десетилетието и заяви, че планирала да изпълни компилация от своите хитове.

В изявлението си в Twitter обаче тя казва, че двама мъже са й забранили да изпълнява стари свои песни по телевизията, заявявайки, че това би представлявало презаписване на нейната музика, преди тя да има право да го прави през следващата година.

Те също така забранили използването на по-стара нейна музика в документалния филм по Netflix, твърди тя.

Според Суифт, Боркета информирал екипа й, че тя ще има право да използва музиката, единствено ако се съгласи "да не презаписва нови версии на песните си" през следващата година и да спре да говори за двамата мъже.

"Посланието, което ми бе изпратено, е много ясно. Бъди добро малко момиче и си дръж устата затворена. Или ще бъдеш наказана," пише тя.

Тя също така помоли феновете си да й помогнат за оказване на натиск върху Браун и Боркета, за да размислят.