Tърсите ли адреналин и приключения? Искате ли да чувате пулса в ушите си? Чакате ли момента, в който сърцето ви ще изхвръкне?

Тогава вие сте доказан авантюрист, който търси само най-екстремните изживявания. Затова трябва да опитате скачане с бънджи.

Вече сте го правили? Но не и от най-страшните места в света. А кои са те вижте в следващата класация.

1. Кулата Макао

Кулата Макао, от платформата на 61 етаж на височина от 232 метра, е най-високото място за скачане с бънджи в света. Това е еквивалент на терасата на 75-етажен небостъргач.

Самата мисъл за това може да накара всеки да се скове от страх, но ако това ви вълнува, тогава може да усетите върховното свободно падащо изживяване със скорост 200 км/ч.

2. Блукрански мост, Западен нос

Блукранският мост в Южна Африка се счита за едно от най-страшните места за скачане с бънджи в света. Свободното падане от височина от 220 метра право в долината на реката със сигурност ще ви изправи косата.

Средно 2 от всеки 10 души събират смелостта да скочат, но ако сте подписали договор, няма да получите парите си. Критериите за минимална възраст за скок тук са 14 години.

3. Невис, Куинстаун

Един скок от Невис изисква тонове смелост, но обещава вълнуващо преживяване. Невис е не само най-известното място за скачане в Нова Зеландия, но и има добра репутация в целия свят.

Скачайки от височина от 133 метра точно в средата на две скалисти планини, ще бъдете оставени на милостта на ветровете. Облечете се топло дори в най-топлите зимни дни.

4. Мостът при Рио Гранде

Това е най-високото място за скокове с бънджи в Съединените щати. Бъдете готови да изпитате уникална тръпка, но в същото време и да се разделите със солидна сума пари, тъй като това е едно от най-скъпите места за скокове с бънджи.

Ако сте над 14 години и теглото ви е поне 40 килограма, имате право на скок. Този мост е отворен само веднъж годишно, обикновено през есента.

5. Мостът на водопадите Виктория

Това е едно от най-смъртоносните места за скачане с бънджи в света, което ще ви накара да се замислите два пъти, преди да се осмелите да го направите. Скокът е 110 метра, но завършва само на няколко метра от буйната река Замбези, пълна с крокодили.

Критериите за минимална възраст са 14 години, а необходимото минимално тегло е 40 кг. Идеалното време за посещение е от март до юни.