Необитаема къща с площ от под 60 кв. м се предлага срещу близо 2 млн. долара, пише NBC.

Имотът се намира в Сан Франциско, където цените на имотите са едни от най-високите в САЩ, като средната цена достига 1.352 млн. долара.

Според информацията от NBC, не е съвсем безопасно да се разхождаме в близост до имота, тъй като му липсва една от стените.

Първоначално къщата беше обявена за продан през май при цена от 2.5 млн. долара, но през септември тя беше намалена на 2.25 млн. долара. В началото на този месец обявата отново беше обновена, като понижението в цената е с нови 300 хил. долара - до настоящите 1.95 млн. долара.

Според данни на Zillow настоящите собственици купуват имота през 2016 г. срещу 1.5 млн. долара.

Къщата се намира в квартала Потреро Хил, където средната цена на имотите е дори по-висока от средната за Сан Франциско – 1.404 млн. долара.

Репортерът на NBC Джонатън Блум дори ни показва как изглежда имота отвътре на сайта Theta360.com

Въпреки незавидното си състояние и високата продажба цена, имотът може би скоро ще намери своя купувач. Той има одобрение за срутване, както и план за построяването на четириетажна жилищна сграда.

Малка къща за под 1000 долара Сами решавате как да изглежда отвътре

Днес цените на имотите в Сан Франциско са около шест пъти по-високи от средните в САЩ, равняващи се на 231 000 долара.

От Business Insider пресмятат, че трябва да печелите по 172 000 долара на година, за да можете да си позволите да притежавате имот в Сан Франциско.

Само от 2000 г. насам цените на имотите с две спални са се увеличили с невероятните 329%.

Наемането на жилище също не излиза евтино – ще ви се наложи да плащате по 2000 долара на месец, за да си позволите стая от къща.

Защо тази къща от 30 квадрата струва 459 000 долараТя е само 30 кв. м

Част от работещите в района дори се принуждават да наемат легло с други съквартиранти, но и това не е евтино, тъй като излиза по около 1200 долара на месец.