Има реален шанс светът да трябва да актуализира своите карти съвсем скоро.

Гражданите на Бугенвил - автономен регион на Папуа Нова Гвинея, гласуваха в подкрепа на независимост на 11 декември, което означава, че островът може да се превърне в най-новата държава, съобщава CNN.

Огромните 98 процента от населението са гласували в подкрепа на независима страна на историческия референдум.

Все още обаче има доста неща, които трябва да се случат, преди Бугенвил официално да се превърне в самостоятелна държава.

Но какво точно е Бугенвил?

No place like home, Kieta. Oi baka eh!

Публикация, споделена от Seb (@seb4751) на

Според Public Radio International (PRI) това е малка провинция в рамките на Папуа Нова Гвинея. Тя притежава специален статут на автономен регион на страната от 2001 г., след продължителна война.

Бугенвил се състои от няколко малки острова, като двата най-големи са Бугенвил и Бука.

Къде да пътуваме през 2020 г.? 11 невероятни дестинацииС наближаването на поредната нова година е време да завъртим глобуса и да помислим къде а пътуваме през 2020 г.

Според PRI правителството на Папуа Нова Гвинея ще трябва да ратифицира резултата от вота, за да може Бугенвил да стане нова държава.

Това е доста вероятно да се случи, въпреки че има някои предизвикателства пред новата страна, особено по отношение на поддържането на икономиката й.

Бугенвил е невероятно красиво място за посещение, въпреки че пътуването до там е доста трудно, според CNN. За съжаление, няма директни полети.

Пътниците могат да прескочат от близките Соломонови острови или да преминат през Папуа Нова Гвинея. От там пък трябва да наемат лодка. Тъй като туризмът в Бугенвил е сравнително нова индустрия, няма официални фериботни линии.

На острова липсва добър Wi-Fi достъп, най-добре е да носите пари в брой и да се подготвите за прекъсване на електрозахранването.

Онези, които се отправят на това посещение, обаче ще бъдат възнаградени с великолепни, непокътнати плажове, както и много възможности за плуване и каране на каяк и сърф.