Кой казва, че изследването на света трябва да ви коства ръка или крак? Използвайте следващите съвети, за да намалите оптимално разходите си по време на пътуване.

Използвайте сайтове или приложения за сравняване на оферти
Те ще ви спестят много време и усилия. Сравнявайте цените не само в рамките на един сайт/приложение, но и между тях.

Не избързвайте с резервирането
Твърде дългото отлагане на купуването на билет за самолет може да ви струва скъпо. Същото се отнася и с резервирането много по-рано. Експерти съветват да не купуваме билети за самолет повече от 6 месеца преди полета. Оптимален вариант е между 25 и 150 дни.

Резервирането във вторник невинаги е най-добрият вариант
Един популярен съвет в последно време е да се лети във вторник или сряда. Това са дните, в които има най-слабо търсене на билети за самолет. Не се доверявайте сляпо на подобна практика. Винаги сравнявайте какво се предлага за следващите дни.

Проявете гъвкавост
Както по отношение на дните, през които ще пътувате, така и по отношение на дестинацията. Вземете като отправна точка конкретна дата и дестинация. След това проучете дните около датата. Там не се ли крие по-изгодно предложение? Ако не, то променете дестинацията.

Колко време губим, мечтаейки за пътешествия?Повече, отколкото на път

Стартирайте план за спестяване за пътуване
Най-лесният начин за спестяване с такава цел е да планирате заделянето на пари. Така те стават ваш бюджет. Започнете с определяне на сумата, която ще ви трябва за полети, настаняване, забавления, билети и храна.