Британка летя от Лондон до Берлин с паспорта на бебето си, съобщава Daily Star.

Тя се качила на полета на Easyjet на летище Лутън, без да предполага, че е взела документите на сина си. Дори сканирала паспорта при охраната, но никой не забелязал несъответствието.

Ленеша Райли пътувала за Берлин с майка си и приятелка за уикенд ваканция. Едва когато пристигнала в германската столица, тя забелязала, че всъщност е взела паспорта на сина си Йосия.

"Когато дойде време да се качим на самолета, паспортът беше сканиран и дамата просто ми го върна", казва Райли пред Daily Mail. „Стигнах до Берлин и извадих паспорта при проверката за сигурност и тогава разбрах. Имах чувството, че сърцето ми слезе в краката и си помислих: „О, боже мой".

Ето причината да има само четири цвята паспорти по светаКак една страна определя цвета

За щастие, роднини на Райли изпращат снимки на истинския й паспорт, а служителите в Берлин й позволяват да напусне летището, но посочват, че трябва да носи необходимите документи, ако иска да лети обратно до вкъщи.

Тъй като е в Берлин за кратък уикенд, тя смята да използва куриер, за да получи паспорта си. За съжаление, цената за доставка на следващия ден би била около 1300 щатски долара.

Така че жената решава да плати полета на братовчед си до Берлин, който струва около 243 долара.

„Страшно е да се мисли кой друг би могъл да влезе и излезе от страната, използвайки чужд паспорт. Това определено е риск за сигурността “, казва Райли пред Daily Mail.

Говорителят на Easyjet заявава пред Daily Star: „Мис Райли премина през пълен скрининг за сигурност преди излитането на полета, но допълнителната визуална проверка, извършена преди качването на борда, трябваше да хване проблема. Разследваме как е успяла да пътува от Лондон до Берлин с неверна документация."

При следващия ви полет не забравяйте да проверите дали паспортът, който носите, е вашият.