Звездите на Барселона и Ювентус Лионел Меси и Кристиано Роналдо получават най-високите заплати в света на футбола, става ясно от проучване на френското спортно издание „L'Equipe“.

Брутната месечна заплата на Меси възлиза на 8.3 млн. евро, докато Роналдо получава по 4.5 млн. евро на месец преди данъци.

От трето до пето място в класацията се нареждат Неймар (ПСЖ), Антоан Гризман (Барселона) и Луис Суарес (Барселона), които взимат по 3 млн. евро всеки месец.

Следват двама футболисти на Реал Мадрид Гарет Бейл и Еден Азар със заплати от 2.5 млн. евро на месец преди данъци, както и новата голяма звезда Килиан Мбапе (ПСЖ) с 1.8 млн. евро.

Най-високата заплата в Англия получава Давид де Хеа. Вратарят на Манчестър Юнайтед получава по 1.76 млн. евро на месец.

В Германия начело по този показател са съотборниците на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и Филипе Коутиньо, разписващи се срещу 1.66 млн. евро месечно.

След Роналдо в Италия се нареждат съотборниците му от Ювентус Гонсало Игуаин и Паоло Дибала, получаващи 1.09 и 1.06 млн. евро.

Най-добре платените треньори в света са Диего Симеоне и Пеп Гуардиола. Треньорите на Атлетико Мадвид и Манчестър Сити взимат заплати от 3.6 и 1.9 млн. евро преди данъци.