Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е най-скъпият футболист в света, става ясно от изследване на консултантската компания KPMG.

Мбапе е оценяван на 225 млн. евро, като по този начин оставя далеч зад себе си друг футболист на френския тим – Неймар. Бразилският нападател е оценен на 185 млн. евро.

Трети се нарежда звездата на Барселона Лионел Меси, който, макар и вече на 32-годишна възраст, задържа висока цена – 180 млн. евро.

Мбапе се присъедини към Пари Сен Жермен през 2017 г., като до момента има 76 гола и 41 асистенции в 105 срещи. 20-годишният нападател спечели и световната титла с тима на Франция през изминалата 2018 г.

Португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо не попада сред топ 10 на най-скъпите футболисти в света, посочват още от KPMG.

В челото на класацията са още Еден Азар от Реал Мадрид и Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити. Белгийският халф на Реал е оценен на 152 млн. евро, докато звездата на тима на Пеп Гуардиола има оценка от 150 млн. евро.

Същата цена е поставена и срещу Мохамед Салах от Ливърпул, докато Хари Кейн от Тотнъм е оценен на 140 млн. евро.

Топ 10 се допълва от Садио Мане (Ливърпул) и Кевин де Бройне (Манчестър Сити), които се оценяват на по 130 млн. евро, както и Антоан Гризман. Нападателят на Барселона е с цена от 125 млн. евро.