Въпреки че печелят огромни суми, изненадващо голям брой професионални бивши спортисти, в края на краищата, свършват разорени.

Играчите от НФЛ, например, печелят средно по 1.9 млн. долара на година. Въпреки това цели 15% от тях в крайна сметка обявяват фалит.

Има и спортисти обаче, които полагат сериозни усилия, за да не попаднат в тази категория.

Вижте петима спортисти, които печелят милиони, но никога няма да познаете това, ако съдите по начина им на живот:

Даниел Норис

Когато бейзболистът Даниел Норис е избран на 18-годишна възраст в драфта на МЛБ през 2011 г., той получава 2 млн. долара бонус за подписването на договор, който веднага го прави милионер. Състезателят на Детройт Тайгърс обаче не живее като милионер.

Норис кара микробус Volkswagen за 10 000 долара, който той превръща в малък дом и използва в почивката между сезоните.

Той също така живее с по по-малко от 1 000 долара на месец, според ESPN. Неговите финансови консултанти депозират само по 800 долара на месец в разплащателната му сметка.

"Само защото парите са налице, това не означава ще трябва да си купуваш по-хубави неща, отколкото си имал преди," казва Норис. "Всъщност се чувствам по-комфортно, като съм до известна степен беден."

Кърк Казънс

A post shared by Kirk Cousins (@kirk.cousins) on

Куотърбекът на отбора по американски футбол Вашингтон Редскинс е заработил 19.9 млн. долара през миналата година и ще спечели 23.9 млн. долара през тази година. През лятото 29-годишната звезда обаче все още живее в мазето на родители си заедно със своята съпруга.

Той също така кара очукан миниван GMC Savana, който купува от баба си за 5 000 долара.

Раян Кериган

A post shared by Ryan Kerrigan (@kerrigan91) on

Казънс не е единственият състезател на Редскинс, който живее пестеливо. Защитникът Раян Кериган, който подписа петгодишен договор на стойност 57.5 млн. долара през 2015 г., споделя жилището си със своя приятел от детинство Андрю Уокър и кара скромен автомобил Chevy Tahoe, пише Wall Street Journal.

Кериган също така гледа да не харчи много пари за храна. Той приготвя повечето от нещата, които яде, сам, но ако се храни навън, посещава веригата за бързо хранене Chipotle.

Раян Бройлс

A post shared by ryanbroyles (@ryanbroyles) on

Раян Бройлс, който бе избран от отбора по американски футбол Детрой Лайънс през 2012 г., а в момента е свободен агент, е харчел скромните 60 000 долара годишно, докато играе.

Това е една малка част от годишната му заплата, която е достигала и до 570 000 долара. Той предпочита да насочва останалите си доходи в инвестиции и спестовни сметки.

"Понякога все още пръскам пари за разни неща," казва Бройлс, но като цяло е доста пестелив. "Нямам кабелна телевизия. Използвам Apple TV и Netflix. Със съпругата ми не се храним навън често и гледам да покривам задълженията по кредитните си карти всеки месец."

Глоувър Куин

Играчът на Детройт Лайънс, който печели средно по около 6.5 млн. долара на година, спестява по 70% от заплатата си, откакто е избран в драфта през 2009 г.

Куин също така е находчив инвеститор. Той влага между 10 и 20% от спестяванията си в компании за дялово инвестиране.

Планът винаги е бил да "спестявам колкото се може повече пари и да харча колкото се може по-малко, докато играя, за да мога да извлека максима от бъдещето си", споделя Куин пред CNBC.

Към тези спортисти в някои отношения може да се причисли и суперзвездата от НБА Леброн Джеймс. Той е заработил 200 млн. долара от заплати през кариерата си, като приходите му извън баскетболната зала са дори още по-големи, но това не означава, че харчи парите си безогледно.

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

В интервю за ESPN Джеймс споделя, че има определни неща, за които отказва да харчи пари.

Според неговия съотборник Дуейн Уейд, Джеймс не използва телефона си, ако не е свързан към безжичен интернет което Джеймс потвърждава.

"Не си включвам преноса на данни и не купувам приложения, все още имам Pandora с реклами."

Джеймс дори споделя, че има случаи, в които слуша музика в Pandora, когато му пускат реклама, в която се казва, че феновете ще имат шанса да се срещнат с него по време на мач на неговия отбор.