Синият цвят и всичките му разновидности се асоциират със спокойствие.

Веднага свързваме този цвят с морето, небето, мира и свежестта.

Оказва се обаче, че има друг цвят, който по-добре се справя с понижаването на агресивността и тревожността. Изобщо няма общо със синьото!

Цветът, който търсите, е розовото на Бейкър-Милър. Наричат го още „Барби розово“. Използва се често в интериора на болници, психиатрични институции и дори затвори.

Създаден е през 70-те години от учения Александър Шаус. Той посвещава много години в изследване на реакциите на човека спрямо розовия цвят.

По време на тестове Шаус установява, че човек се чувства физически по-слаб, след като известно време е гледал хартия с розов цвят.

А кой е Бейкър-Милър? Всъщност, това са двама души. Бейкър и Милър са директори на Военноморската академия по времето, когато Александър Шаус провежда своите изследвания.

Те обръщат внимание на теориите на учения и му дават поле за изява. Разрешават килия за задържане да бъде боядисана в розов цвят. Като резултат всеки, който бил изложен на въздействието на цвета, се държал по-малко агресивно.

Пет тенденции в интериора, с които се сбогувамеИ петте тенденции, с които ги заменяме през 2019 г.

Какво е обяснението? Феноменът е свързан с ендокринната система. Провокира успокояващ ефект върху мускулатурата, казва Шаус и допълва, че той не може да бъде контролиран нито съзнателно, нито несъзнателно.

kenny's pink xmas

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on