Малко известен вид пица набира популярност в САЩ.

Пинса не е нововъведение, но доскоро трудно можеше да се намери в пицариите по света, пренебрегвана заради по-популярни пица стилове.

Но както се случва с повечето модерни тенденции, при това не само при храните, тя постепенно завзема все по-големи територии, съобщава британският вестник Independent.

Какво е пинса и откъде идва?

Този вид съществува още през древността. Смята се, че това е най-древната форма на пица в Рим.

Що се отнася до това, което я отличава от обикновената пица, то се крие в специалната смес от брашна, които често съдържат соево или оризово в допълнение към пшеничното.

Съставките правят тестото по-леко и по-пухкаво от това на останалите пици. Освен това то е хидратирано, което означава, че съдържа много вода.

Какво да не поръчвате в ресторант - съвети от служителиСледващият път се замислете дали да си вземете кола с лед

Допълнителното съдържание на вода изисква пицата да не се разточва или хвърля във въздуха, а да се притиска преди печене, според People.

Тя се слага във фурната или пеща без топинги, които се добавят впоследствие. След което отново се пече.

Пинса може да бъде приготвена без или с моцарела, което е идеално за веганите.

Защо пинса набира популярност?

Хранителните тенденции идват и си отиват доста бързо, както се случи със суши гевреците и матча латето.

Светлината на прожекторите днес е върху пинса, тъй като това е сравнително нов и различен стил пица, въпреки че техниката по приготвянето й съществува от хиляди години.