Скоро няма да ядем никакъв друг вид пица, освен пинса
Малко известен вид пица набира популярност в САЩ.
Пинса не е нововъведение, но доскоро трудно можеше да се намери в пицариите по света, пренебрегвана заради по-популярни пица стилове.
Но както се случва с повечето модерни тенденции, при това не само при храните, тя постепенно завзема все по-големи територии, съобщава британският вестник Independent.
Какво е пинса и откъде идва?
Този вид съществува още през древността. Смята се, че това е най-древната форма на пица в Рим.
Що се отнася до това, което я отличава от обикновената пица, то се крие в специалната смес от брашна, които често съдържат соево или оризово в допълнение към пшеничното.
Съставките правят тестото по-леко и по-пухкаво от това на останалите пици. Освен това то е хидратирано, което означава, че съдържа много вода.
Допълнителното съдържание на вода изисква пицата да не се разточва или хвърля във въздуха, а да се притиска преди печене, според People.
Тя се слага във фурната или пеща без топинги, които се добавят впоследствие. След което отново се пече.
Пинса може да бъде приготвена без или с моцарела, което е идеално за веганите.
Защо пинса набира популярност?
Хранителните тенденции идват и си отиват доста бързо, както се случи със суши гевреците и матча латето.
Светлината на прожекторите днес е върху пинса, тъй като това е сравнително нов и различен стил пица, въпреки че техниката по приготвянето й съществува от хиляди години.