Невероятното имение на модния дизайнер Пиер Карден, наречено Le Palais Bulles (Bubble Palace), отново се появи на имотния пазар пет години след първото му листване.

Нетрадиционната резиденция се намира на френската Ривиера и може да бъде придобита на цена от 356 млн. евро, съобщава Daily Mail.

Снимките разкриват невероятния дизайн на причудливия имот, който предлага десет уникални апартамента, 11 бани, три басейна, луксозни градини и амфитеатър с 500 места, разкриващ страхотна гледка към Средиземноморието.

Роденият в Италия дизайнер, който е на 97 години, купува Bubble Palace на търг в началото на 90-те години, след смъртта на френския му собственик.

Той организира множество партита в имението през последните десетилетия, сред чиито гости са Марион Котияр, Дакота Фанинг и Пиърс Броснан.

В имота е отсядала и бившата приятелка на принц Хари - Кресида Бонас. Лентата Absolutely Fabulous: The Movie (Абсолютно страхотно: Филмът) е снимана там.

Вижте го в галерията от Instagram:

Карден за последно пуска на пазара футуристичния дом през 2015 г. за 356 млн. евро, но той не привлича купувачи и днес отново се продава от Christies International Real Estate.

Мегакомплексът от 1200 квадратни метра е построен между 1975 и 1989 г. от унгарския архитект Анти Ловаг, който почина на 84 години през 2014 г.

Той е вдъхновен от "домовете на предците ни", като имитира формата на праисторически пещери, поради което във вътрешността му няма ка да бъдат открити много прави ъгли.

8 красиви сгради, вдъхновени от балонитеРазлична, но впечатляваща архитектура

Изграден е на шест вълнообразни нива на скалист скол на Масиф дьо Естерел - планинска вулканична верига, известна със своите червени скали.

Според Карден, обличал някои от най-красивите жени в света, кръглите форми са вдъхновени от „тялото на жената“ и „са абсолютно чувствени“.

„Вкопчен в скалистия Естерел, този дворец се превърна в мое собствено късче от рая", казва дизайнерът.