В интернет епохата множество хора търсят бърза и евтина популярност в социалните мрежи.

Един от масовите модели за привличане на вниманието е участието в най-различни предизвикателства, които често прекрачват дръзко границите не само на добрия вкус, но и на закона.

В това се убеди млад мъж от градчето Порт Артур, щата Тексас.

24-годишният Деадриен Андерсън ще трябва да прекара 30 дни в затвора за това, че е облизал сладолед, след което върнал кутията в хладилния щанд в магазин от веригата Walmart.

До ареста се стигнало, след като мъжът публикувал видео в социалните мрежи как извършва „геройството” през август миналата година, предава metro.co.uk.

Андерсън ще трябва да плати глоба от 1000 долара, както и да компенсира марката сладоледи Blue Bell Creameries с 1565 долара за това, че трябвало да подменят всички продукти от въпросния хладилен щанд в магазина в резултат на гнусната постъпка на жадуващия за слава американец.

Охранителните камери в супермаркета показват, че малко след сцената мъжът взима кутията сладолед и я заплаща на касата, но тази част не фигурира във видеото, което е споделил в социалните мрежи.

От местната прокуратура посочват, че действията на Андерсън са нарушили общественото доверие, че продуктите, предлагани на масовата публика, са сигурни и с високо качество. Освен това действията му са причинили финансови загуби на Blue Bell, освен че са нарушили доверието в техните продукти.

„Ако храната е подправена или клиентът иска да остави впечатлението, че е оставил след себе си фалшифициран продукт, то ние веднага ще си сътрудничим с органите на реда, за да идентифицираме, задържаме и преследваме онези, които смятат, че това е шега – не, не е”, посочват от Walmart.

През юли миналата година жена беше предупредена, че я грозят 20 години затвор и глоба до 10 хил. долара за сходно действие в градчето Луфкин, Тексас.