Дете на девет години е с положителна проба с коронавирус у нас. То е английски гражданин.

Това показват новите данни, съобщени от кризисния щаб, сформиран за борба със заразата, тази сутрин.

Чичото на детето, който къщо е на почивка в България, преди да пристигне у нас, е бил контактен със сестра си, която също е болна от коронавирус.

80-годишна пациентка в Пирогов, която е с прекаран инсулт, се следи по-стриктно, но жената е в стабилно състояние.

Има два средно тежки случая у нас, останалите са леки, посочи още генералът.

53-годишен български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е с положителна проба за COVID-19. Преди това той е пътувал до Франция.

В момента мъжът се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни болести (NCID) в Сингапур. Той е в стабилно състояние и се чувства добре.

Рязък ръст на смъртните случаи от коронавирус в ИспанияСред хората с положителни проби са съпругата на премиера, двама министри и петима футболисти от отбора на

Наблюдава се тенденция към съобразяване с препоръките и със заповедите, които се издават.

Изказвам своята благодарност на всички български граждани, които разбраха сериозността на положението, каза още Мутафчийски.

Той благодари и за ръкоплясканията, с които сънародниците ни в много градове в страната снощи в 21 часа изразиха подкрепата си за медиците от балконите си.

Статистиката сочи още, че в Гърция ноовите заразени са 103, а общият брой достига 331. В Италия има 3 590 нови случая, с които общо болните са 24 000 общо, починали са 368 само за последното денонощие.

Влошава се ситуацията в Испания, където има 1024 нови случая, до 7 800 общо заболели, от които 84 починали.

В Германия са регистрирани 637 нови заболели от 5 800 общо. Във Франция броят на новите случаи е почти хиляда, като носителите на коронавирус са 5 400.

В Китай има само 16 новорегистрирани, а оздравелите по света са 67 000 от 169 000 заболели.