Даниел Дей Ким сподели, че е дал положителна проба за коронавирус и използва изявлението си, за да призове към слагането на край на ксенофобското поведение, което се появи около пандемията.

В 10-минутно видео в Instagram актьорът, известен с ролите си в телевизионните сериали “Изгубени” и “Хавай 5-0,” обяви, че е бил диагноститициран с болестта, след като се прибрал у дома в Хавай заради спирането на снимките по новия му сериал “Новият Амстердам”.

Ким каза, че е под самоналожена карантина от неделя, след като усетил дразнене в гърлото по време на полета от Ню Йорк. В сряда пък бил диагноститиран.

Той отбеляза, че не е имал никакви симптоми преди полета, но след като се прибрал вкъщи, положението се влошило, а симптомите му включват присвиване в гърдите и висока температура.

Той не е бил настанен в болница и твърди, че лекувал симптомите си с почивка, течности и лекарства. До четвъртък Ким казва, че се чувствал почти излекуван.

Ким призова тийнейджърите и представителите на поколението на милениалите, които подценяват сериозността на заразата, да уважават здравето на другите.

Заразен с COVID-19 обяви кое е най-страшното относно болесттаДонован Мичел е един от популярните спортисти, за които беше обявено, че са дали положителна проба

Той също така призова да се спре с предразсъдъците и безсмисленото насилие над азиатци.

“Произволният побой над възрастни, а понякога и бездомни американци от азиатски произход, е страхлива постъпка и няма извинение. Да, аз съм азиатец и имам коронавирус, но не се заразих в Китай, а в САЩ. В Ню Йорк,” каза още Ким.