Какви покупки и продажби направиха най-големите хеджфондове в САЩ и известните инвеститори като Уорън Бъфет? Отговорът на този въпрос ни дават подадените данни към Комисията по ценни книжа и борси, пише Investors.com

Дан Льоб от Third Point е закупил Walt Disney за първи път, като също е увеличил участието на фонда си в Amazon и Ferrari. Фондът продаде всичките си книжа от Campbell Soup и намали вложенията си в Raytheon Technologies и United Technologies.

Нелсън Пелц от Trian Fund Management намали участието си в Bank of New York Mellon и Procter & Gamble, но за сметка на това закупи General Motors и nVent Electric.

Милиардерът Дейвид Тепър също направи значителни промени. Фондът му Appaloosa Management е придобил нови технологични участия, сред които Twitter, Netflix, Microsoft, Tesla и Qualcomm.

Легендарен инвеститор: „Кешът е боклук“Рей Далио смята, че инвеститорите би трябвао да купуват акции. В същото време компанията на Уорън Бъфет държи 128 млрд. долара кеш


За сметка на това бяха намалени вложенията в Alphabet, Amazon, Facebook и Alibaba, които към момента имат най-голям дял в инвестициите му.

Какво купи и продаде Уорън Бъфет

Бъфет е придобил акции от PNC Financial Services и U.S. Bancorp през първото тримесечие на 2020 г., но е продал цялото си вложение в Travelers Companies и Phillips 66. Легендарният инвеститори е намалил дела си в Amazon.

Berkshire Hathaway e продал голяма част от инвестицията си в Goldman Sachs, като позицията му там е намалена с 84%. По-малки продажби са осъществени от JPMorgan Chase, Synchrony Financial, Sirius XM, Teva Pharmaceuticals, VeriSign и DaVita Healthcare.

По-рано през май пък стана ясно, че Бъфет е продал всичките притежавани акции от четирите най-големи авиокомпании в САЩ.

Бъфет за здравето си и бъдещето на пазаритеИнвеститорът чака поредната си голяма сделка

Общо 36.5% от портфолиото на Бъфет днес се съставлява от акции на Apple. Инвеститорът започва да изгражда дял в компанията през първото тримесечие на 2016 г., като средната му цена на придобиване в момента е 149.26 долара.

Следващите най-големи инвестиции на Berkshire са Bank of America (11%), закупени при средна цена от 13 долара, както и American Express и Coca Cola, за които Бъфет казва, че ще притежава за „дълги времена“.

Петата най-голяма позиция на Бъфет днес е Wells Fargo (5.28%), следвана от Kraft Heinz, Moody’s Inc. и US Bancorp.