Лекарка, изписана с две отрицателни проби за коронавирус, почина в Александровска болница.

Това стана ясно на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Колегата работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Била е констатирана с коронавирусна инфекция, след което е изписана с отрицателни резултати", съобщи сектретарят на щаба доц. Димо Димов и уточни, че е приета отново в болница в изключително тежко състояние, след което починала.

„Починалата лекарка е от първите заразени, лекувана е в Окръжна болница, след установени 2 отрицателни проби, е изписана за домашно лечение. Вчера, когато е приета, веднага е интубирана. Не е стигнала до интензивното, загинала е в спешния център“, допълни ген.-майор Мутафчийски.

„Обезпокоително е, че е излекувана. Днес се очаква резултатите от PCR тест. Тествана е на място с положителна проба“, каза още той.

За последните 24 часа у нас от коронавирус загинаха още трима души - мъж от Благоевград, мъж от Видин и жена от Плевен.

Новите случаи на инфекцията в страната са 23, 10 от тях са в болница. Сред новозаразените има още двама медици от Пирогов.

Същевременно, вчера стана ясно, че цялото семейство на починалата лекарка от Инфекциозното отделение в областната болница в Сливен е заразено с коронавирус. Съпругът й, който също е инфекционист в отделението на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", е с положителна проба и не е напускал лечебното заведение.

В болницата са приети и 12-годишното момченце на лекарското семейство, както и баба му и дядо му. Те също са дали положителни проби за вируса, научи DarikNews.