Хиполенд АД се е довери на екипа от професионалисти в SentecaCommerce за бъдещото развитие на онлайн търговията си, като възложи разработката и внедряването на високотехнологична платформа за електронна търговия.

Фокусът на партньорството е модернизация на онлайн магазина с cloud-native eCommerce решение от най-ново поколение. Изключително бързо зареждане на съдържанието, еластична скалируемост на сървърните ресурси, неограничена гъвкавост и подобрено потребителско изживяване са основните предимства на платформата.

Очаква се компанията да започне да използва новата платформа през четвъртото тримесечие на 2020 г.

„Благодарни сме за доверието на бизнес с такъв силен бранд и лоялна потребителска аудитория като Хиполенд”, споделя Емил Димитров, главен технологичен директор в SentecaCommerce.

Автоматичната скалируемост и еластичност на технологията ни я правят особено подходяща за подобен тип бизнеси, които имат сериозни планове за дигитално развитие и се сблъскват с пиково потребление в резултат на различни маркетингови активности като Black Friday, Back-to-school, Деня на детето и други.

В сегмент, в който покупките целят да зарадват най-важните и взискателни членове на семействата ни, безпроблемното функциониране на услугата и доброто потребителско изживяване са решаващи.

Процесите и новостите в електронната търговия са в етап на неимоверна трансформация в резултат на динамично променящите се потребителски изисквания, а ние вярваме, че иновативната софтуерна архитектура на платформата SentecaCommerce ще помогне на клиенти с бързо развиващ се бизнес да ги посрещнат с технологична готовност и увереност“.

Платформата

Платформата SentecaCommerce представлява софтуерна система, разработена с помощта на най-съвременните технологии в микросървисната архитектура, която децентрализира и разделя различните бизнес изисквания на отделни процеси, които след това общуват помежду си в изключително бързa и гъвкавa API базирана, event-driven среда.

Този тип софтуерна архитектура осигурява на бизнесите скорост на зареждане на страниците под 1 секунда, подобрена SEO оптимизация, автоматична скалируемост при пикови натоварвания, 99.9% гаранция за наличност услугата и на базата данни, неограничена гъвкавост при интеграция на нови функционалности и услуги, и оптимизирани разходи за цялостно менажиране.

Хиполенд

Веригата “Хиполенд” е лидер на пазара за детски играчки и артикули. Създадена е през 2005 г. и има 25 физически магазина във всички по-големи градове на България и онлайн продажби, които вече надхвърлят 10% от общия обем на компанията.

Асортиментът на веригата включва над 20 хил. артикула, сред които различни категории детски и бебешки играчки и стоки. "Хиполенд" предлага световни марки, като LEGO, Barbie, Fisher Price, Kikka Boo, Play-Doh, Star Wars и др. През 2017 г. компанията има приходи от 64.6 млн. лв. и печалба от 3.7 млн лв.