„Кризата е обща и тя засяга целия български народ. Нивото на безработица расте и ние не искаме да допринасяме за това. Моловете хранят семейства и нашето послание е да помислим за хората, които са без работа, докато големите търговски центрове са затворени“. Това заяви пред Нова телевизия собственикът на студио за красота Тяна Пресолска.

Тя изрази мнение, че за пореден път браншът се намира в неизвестност. Според нея много от служителите, работещи в такъв тип търговски центрове, не са сигурни дали искат да се върнат на работа.

Коментар по темата направи и Тодор Тодоров, който е собственик на магазин в търговски център.

„Ние сме много по-либерални, защото знаем за нагласите на обществото спрямо търговците. Mолим администрациите на търговските центрове да ни обърнат внимание. Ние сме търговци и можем да се оправим в тази среда. Основният ни проблем са условията по договорите, подписани с моловете“, каза Тодоров.

“Вече имаме яснота за икономическата обстановка и знаем какво ни очаква. Ние сме златната кокошка, която плаща наеми и внася ДДС в държавата. 5 000 души са на улицата, по наша информация“, добави той.

Тодоров обясни, че единственото, което искат от държавата, е регулаторна помощ в сектора.

„Търсейки администрацията на търговските комплекси ние се удряме в една стена. Трябва да проведем разговори. Помощта, която държавата дава, е прекрасна, но тя е за да оцелеем, а не да си плащаме наемите. Ако направим така, ще пренесем парите от държавата в джоба на наемодателите“, казва той.