Много от холивудските знаменитости са изключително богати, но милиардерите сред тях са по-малко, отколкото може би си мислите.

Това, което отделя тези шестима милиардери от останалите богаташи в Холивуд, не само че се представят изключително добре в собствената си индустрия, но също така са използвали успехите си, за да направят инвестиции, които им осигуряват значителни допълнителни доходи, пише Business Insider.

“Клубът на милиардерите“ в Холивуд обаче може да не остане малък много дълго време, тъй като все повече звезди пускат свои модни и козметични марки. Три знаменитости — Кайли Дженър, Джей Зи и Кание Уест, станаха милиардери само през последните две години.

Вижте как тези шест холивудски знаменитости, които са и милиардери, натрупаха богатството си.

Кание Уест е най-новият милиардер в Холивуд.

Уест спечели много пари от своите албуми, но марката му улично облекло Yeezy го направи милиардер, пише Forbes. Според изданието, състоянието на Уест възлиза на 1.3 млрд. долара. Междувременно Уест твърди, че то е 3.3 млрд. долара.

Според Forbes то се разпределя по следния начин - 1.26 млрд. долара дял в Yeezy, 17 млн. долара кеш, 35 млн. долара в акции, 21 млн. долара в имоти, автомобили за близо 4 млн. долара и 53 млн. долара дълг.

Звездата от социалните медии, която се превърна в козметичен магнат, Кайли Дженър е най-младият милиардер в света, който не е наследил състоянието си. В случая на Дженър то възлиза на 1 млрд. долара.

Дженър попадна в медиите през март 2019 г., след като Forbes я обяви за най-младия милиардер в света на 21-годишна възраст. По-голяма част от богатството й идва от нейната козметична компания, Kylie Cosmetics, която се оценява на 1.2 млрд. долара, след като от Coty Inc. се съгласиха да придобият мажоритарен дял.

Дженър, която сега е на 22 г., започна да се появява в семейното риалити предаване на 10 години и успя да натрупа сериозен брой последователи в социалните медии.

Инвестициите на Джей Зи го превърнаха в първия рапър милиардер в света, с лично състояние от 1 млрд. долара.

Джей Зи е заработил приблизително 500 млн. долара от своите 14 албума преди данъци, но голяма част от богатството му идва от неговите бизнес начинания, според Forbes. Той основа модна марка, която продава на Iconix за 204 млн. долара през 2007 г. и е съсобственик на марката коняк D'Ussé, както и на стрийминг услугата Tidal.

Джей Зи купи Tidal за 56 млн. долара през 2015 г. През 2017 г. Sprint придоби 33-процентен дял в компанията за 200 млн. долара, което я оцени на 600 млн. долара. В момента делът на Джей Зи се оценява на 100 млн. долара, според Forbes.

Джей Зи също така има колекция от предмети на изкуството на стойност 70 млн. долара, дял в Uber на стойност 70 млн. долара, както и недвижими имоти оценявани на 50 млн. долара, според Forbes.

Това е най-възрастният милиардер в света в моментаТой е на 101 г., а състоянието му се оценява на 1.1 млрд. долара

Състоянието на медийния магнат Опра Уинфри се оценява на 2.6 млрд. долара.

Отгледана от самотна майка в Мисисипи, Уинфри започва на водеща на новините преди след това да прекара 25 години като водещ на своето собствено токшоу. Инвестициите, които Уинфри прави със своя дял от печалбите сега се оценяват на около 2 млрд. долара, по оценки на Forbes. Тя става милиардер през 2003 г., според Los Angeles Times.

Уинфри се възползва от успеха на своето шоу, за да изгради медийна империя и натрупва състояние в размер на 2.6 млрд. долара, според Forbes. Тя притежава 25.5% от нейната телевизионна мрежа OWN и 8% в WW International и има сделка с Apple TV+.

Състоянието на трикратния носител на Оскар Стивън Спилбърг се оценява на 3.6 млрд. долара, според Forbes.

Касовите успехи на филмите "Челюсти," "Извънземното," и "Джурасик Парк," както и на други, превърнаха Спилбърг в режисьора, чиито филми са донеслни най-много приходи.

Според Forbes, по-голяма част от състоянието на Спилбърг идва от неговите филми, но той печели и от ролята си на консултант на увеселителните паркове на Universal и от продажбата на DreamWorks Animation на to NBCUniversal за 3.8 млрд. долара през 2016 г.

Според Forbes състоянието му възлиза на 3.6 млрд. долара, докато според Bloomberg то е 6.15 млрд. долара.

Богатството на Джордж Лукас, създател на филмовите поредици "Междузвездни войни" и "Индиана Джоунс" се оценява на 5.2 млрд. долара, според Forbes.

Той може и да е създател на две от най-известните филмови поредици, но Лукас печели по-голяма част от парите си от продажбата на филмовото студио Lucasfilm на Disney за 4.05 млрд. долара през 2012 г.

Според Forbes богатството му възлиза на 5.2 млрд. долара, докато според индекса на милиардерите на Bloomberg той е на стойност 6.76 млрд. долара.