Сейшелите забраниха на всички круизни кораби да акостират край бреговете им до 2022 г.

Малката островна нация, която се намира край бреговете на Източна Африка, в западната част на Индийския океан, наложи двугодишната забрана заради опасения около разпространението на COVID-19, съобщава T+L.

Забраната на круизните кораби влиза в сила незабавно и ще продължи до края на 2021 г., според Дидие Догли, министър на туризма, гражданската авиация, пристанищата и морските води на страната.

Той добавя, че вирусът е оказал значително влияние върху туризма. Докато на Сейшелите са регистрирани само 11 потвърдени случая, според университета Джонс Хопкинс, островите са популярна туристическа дестинация, привличаща хора от цял ​​свят.

Населението на Сейшелите е около 96 000 души, според американския държавен департамент.

"Органът за пристанища на Сейшелите оценява факта, че правителството е взело разумно решение за смекчаване на въздействието, което COVID-19 може да окаже в средносрочен план", казва Рони Брут, главен изпълнителен директор на пристанищното управление на страната, според NPR.

Той добавя: „Трябва да се отбележи, че круизната индустрия е основен катализатор на разпространението на COVID-19 по света.“

Малките мръсни тайни на големите круизни корабиГолемите круизни кораби наподобяват плаващи острови, оборудвани с всякакви удобства

Забраната идва, след като няколко американски круизни кораба удължиха спирането на операциите си през лятото и дори през есента.

Princess Cruises отмени всички плавания в Аляска, както и европейските и трансатлантически круизи до ноември.

Disney Cruise Line обяви, че няма да възобновява плавания до юли.

От Carnival Cruise Line пък посочиха, че възнамеряват да възобновят операциите си на 1 август с осем кораба в Северна Америка.