Технологичният милиардер Илон Мъск, който е известен със страстта си да се изявява в Twitter, информира своите 35 милиона последователи, че ще си вземе почивка от микроблога.

"Почивка от Twitter за известно време," написа Мъск, без да обявява повече подробности.

В 24-те часа преди това Мъск пускаше съобщения основно за успешното изпращане на двама астронавти до Международната космическа станция в събота с ракета на неговата компания SpaceX и изрази мнение, че „не е правилно“ срещу тримата полицаи отговорни за смъртта на Джордж Флойд да не са повдигнати обвинения.

Използването на Twitter е създавало проблеми на Мъск в миналото.

През 2018 г. неговите съобщения за това, че е осигурил финансиране за Tesla, му донесоха 20 млн. долара глоба от щатската Комисия по ценни книжа и борси.

Като час от наказанието Мъск трябваше да позволи неговите съобщения в Twitter относно дейността на Tesla да бъдат одобрявани от адвокат.

През годините Мъск също така се е забърквал и в странни спорове в Twitter, като срещу него дори беше заведено дело за клевета, след като нарече водолаз спасител „педофил."

Миналия месец милиардерът каза пред Bloomberg, че в ретроспекция някои от съобщенията в Twitter са били "глупави", но в същото време цени това, че може да комуникира с хората директно, без да му се налага да минава през медиите.

Мъск е заплашвал да спре да използва Twitter и преди. В края на 2019 г. той обяви, че се маха, само за да се завърне в микроблога три дни по-късно.