Годината наистина беше тежка, както за компанията Luckin Coffee, така и за нейните инвеститори, пише MarketWatch.

По последни данни, Lone Capital притежаваше акции на стойност 367 млн. долара, с което държеше челната позиция като най-голям инвеститор сред хеджфондовете, следван от DSAM Partners, разполагал със 146.2 млн. доларова инвестиция.

Поне три компании - Melvin Capital, Renaissance Tech и Tybourne Capital, пък имаха бичи оценки за компанията, която твърдеше, че има за цел да се превърне в китайския Starbucks.

През април обаче стана ясно, че в компанията са извършвани финансови злоупотреби, което доведе до спад на цената на акциите от 89% и големи загуби сред инвеститорите.

Един от тях, с прякор PG-13 в Reddit, изглежда е понесъл доста голяма загуба.

Харвардски професор постигна доходност от 17 000%Днес той вече е милиардер

Инвеститорът се представя като 28-годишен италиански трейдър, който е направил грешката да инвестира всичките си спестявания в акциите на компанията.

Той казва, че е загубил почти всичките си спестени до момента средства и е пред фалит.

“Беше преди коронавируса, извънредното положение и финансовите злоупотреби в компанията. Само за два месеца акциите поскъпнаха от 17 до 51 долара за брой", заяви трейдърът.

„Имаш останалите 12 хил. долара. Върни се утре отново и продължи това, което си започнал“, му отговаря друг трейдър в Reddit.

Той си живееше като милиардер. Преди нещата да се объркатБавагуту Рагурам Шети притежава частен самолет, класически автомобили и цели два етажа от Бурж Халифа. На уебсайта му има негови снимки с политици, с Бил Гейтс и със звезди от Боливуд. Днес обаче положението е доста по-различно

Изглежда, че има право, тъй като вчера акциите на компанията поскъпнаха с близо 57%, до 4.05 долара за брой. Това означава, че италианският трейдър вече притежава около 19 хил. долара, ако все още не е продал книжата на Luckin Coffee.