Националната служба за охрана започва вътрешна проверка за публикуваните кадри в социалните мрежи на спящия премиер Борисов. Министър-председателят свика извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ, на която каза, че това е атака, мотивирана от реализацията на геостратегически проекти и намекна, че зад тази атака стои президентът Румен Радев.

Според премиера президентът е бил замесен в подобни записи. И сега реакцията е - ако може всички да са в кал, добави той, цитиран от Българското национално радио.

"Юли месец е критичен", каза още премиерът и коментира, че бившият му заместник в партията вероятно също е замесен.

"Целта им е да се убие флагмана и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички БСП-та и подземни кълбета, готови да се прегърнат с всеки само не и с ГЕРБ", каза министър-председателят.

"Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон", добави Борисов.

"Какво получаваме – компромати. В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да създадеш такъв, че трябва да отвратиш този, който го гледа".

"Сто пъти казах - от Васил Божков нито една стотинка не съм вземал. Колко избори спечели тази партия, която е зад мен сега? Всички избори спечелихме. Видяха, че чрез избори не могат да ни бият. Целта е да ни смачкат психически, а след това и физически", подчерта Борисов.

„Компромати, манипулации. И аз всеки ден ви предупреждавах за това. Може ли да ме снимат в спалнята и после си махат снимката! Защо? Защото с тази снимка показват, че всичко това е нагласено и то преди една година е гласено. Нито ще ме откажат, нито ще спра. След юли могат да правят каквото си искат", заяви премиерът.

По-рано днес стана ясно, че Софийската градска прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка във връзка с разпространения в медиите запис, в който се предполага, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов. Проверява се дали става въпрос за незаконно използване на специални разузнавателни средства или за монтаж на записа с технически средства.