Миналата седмица беше особено емоционална за Миа Халифа. Тя не само, че се подложи на операция на носа, но в продължение на няколко часа интернет потребителите я смятаха за починала.

За щастие Халифа, която е бивша порнозвезда и настоящ спортен коментатор, е не само жива, но и си е намерила нов приветстващ я онлайн свят - TikTok.

"Никога не съм харесвала особено социалните медии," казва Халифа в интервю за Mashable. Преди TikTok тя следваше в социалните медии единствено приятели и неща, от които се интересува, като блокираше всички останали.

До миналата седмица функцията за коментари под постовете й в Instagram беше изключена.

"Ужасно е," казва тя за всички злобни коментари в Instagram. "Това наистина ми се отразяваше, дори и да давах вид, че не е така." Тя твърди, че това се е отразило и на отношенията със съпруга й, който също четял коментарите.

В TikTok обаче е различно. "Веднага след като се присъединих към TikTok, открих този изцяло нов свят, където, всъщност, мога да чета коментарите и да не мисля, че е трябвало да ги спра. Всъщност, усещам коментиращите като мои приятели", казва Халифа.

Халифа е свикнала да получава повече омраза, отколкото подкрепа от интернет. Нейната кариера в порноиндустрията продължава само няколко месеца през 2014 и 2015 г., но видеата й предизвикаха полемики заради това, че носи хиджаб (Халифа е от ливански произход, но е отгледана като християнка.)

Недоволството просто я направи още по-популярна и до края на декември 2014 г. тогава 21-годишната Халифа беше най-търсената порнозвезда в Pornhub.

Тя бързо напусна индустрията в началото на 2015 г., но продължи да бъде "сензация" в Pornhub три години по-късно, за което не получаваше никакви пари. Халифа получава едва 12 000 долара за видеата, които вече имат стотици милиони гледания.

Българинът е сред отличниците в PornHub Данните са публикувани по молба на сп. Forbes. PornHub се посещава от повече от 120 млн. души дневно.

След това тя даде няколко интервюта за опита си в индустрията, като обсъди не само липсата на заплащане, но и това, че е била принуждавана да подписва неизгодни за нея договори и да носи хиджаб в някои от сцените.

В интервю за BBC тя разказа за срама и посттравматичния стрес. "Те се появяват основно, когато съм на обществени места," казва Халифа. "По начина, по който хората ме гледат, имам чувството, че виждат през дрехите ми."

Халифа няма никакви права над регистрирания домейн с нейното име и над видеата с нейно участие и затова те са в интернет и до днес. Когато предложила на собствениците на сайта да плати за него, те й казали, че ще направят "компромис", като споделят "някакви" приходи с нея, ако заснеме още видеа за тях, казва Халифа в интервю за Hero Magazine.

В днешно време хората не само постват коментари в подкрепа на Халифа, но и искат да й помогнат. Миналата седмица в Change.org се появи петиция на име „Справедливост за Миа Халифа“ като само за ден тя събра над 18 000 подписа.