Основателят на Amazon Джеф Безос е придобил ново имение в Бевърли Хилс, пише Business Insider.

Сделката е осъществена при цена от 10 млн. долара, но по-интересното е, че имението граничи с друг имот, закупен от него преди половин година.

Припомняме, че през февруари стана ясно, че Безос е платил рекордните за Лос Анджелис 165 млн. долара за имение, разположено на площ от 36 дка.

Имотът, който е проектиран за холивудския филмов титан Джак Уорнър през 30-те години на миналия век, беше описан от Architectural Digest през 1992 г. като “типичното имение на магнат”.

Освен всичко друго, то разполага и със собствено игрище за голф с девет дупки.

Какво прогнозира Джеф Безос през 1999 г. и какво познаТри неща, които основателят на Amazon позна, и едно, което сбърка

За момента не е ясно дали Безос планира да купува и други съседни имоти. Той, както и други богаташи, имат подобна практика, като по този начин разширяват собствеността си, но и си гарантират спокойствие и неприкосновеност в личния им живот.

През 2017 г. Безос закупи съседен имот на имение, което придоби за 12.7 млн. долара. Имотът обаче остана за бившата му съпруга МакКензи Скот след развода им.

Джеф Безос: За щастлив живот помислете върху тези 12 въпросаАко не искате да съжалявате, когато сте на 80 г. и погледнете назад

Състоянието на Джеф Безос днес се оценява на 188 млрд. долара, или със 73 млрд. долара повече спрямо началото на 2020 г. Ръстът се дължи основно на поскъпването на акциите на Amazon.