При всичките си проблеми и трудности, карантината ни донесе няколко добри неща.

Едно от тях: много хора имаха възможност да изпробват нови хобита, като рисуване, градинарство или изучаване на език.

Сега ограниченията са доста по-малки, така че можем да използваме тези умения на почивка - или дори да придобием нови далеч от дома.

Daily Mail подбра най-изкусителните предложения за ваканция, на която да практикувате хобито си:

Рисуване в Гърция

Любителите на четката могат да се запишат на седемдневен курс, предлаган от гръцката художничка Маги Ниагасас, която се е специализирала в ботаническите теми. Той се провежда на красивия гръцки полуостров Пелион, известен с уханните си диви цветя и множеството маслинови горички.

Градинарство във Великобритания

Курсовете на Кралското градинарско общество в Девън обхващат всичко - от фотография на растения до компостиране. Октомврийската градинарска работилница ви учи как да предпазите многогодишните растения от природните стихии, да подхранвате тревата през зимата и да засаждате издръжливи дървета и храсти.

Нов език във Франция

Бяхте ли един от милионите хора по света, които се заклеха да научат нов език по време на карантината? Ако е така и сте избрали френския, бихте могли да усъвършенствате уменията си на двуседмичен курс в Тулуза, където ще подобрите и кулинарните си способности.

Пчеларство в Уелс

Пчелите и шампанското може да ви звучат като необичайна комбинация, но точно това се предлага, ако се запишете на пчеларски курс в Кармартъншир - той е базиран в лозе, прочуто с пенливото си вино.

Ще научите всичко за различните аспекти на пчеларството - от това как да боравите с насекомите и да изградите свой кошер до различни грешки, които да избягвате.

Риболов във Финландия

Риболовът изисква издръжливост и търпение. Нека си признаем - по време на карантината имахме достатъчно време да работим и върху двете. Тези, които са се заели с този спорт, могат да научат повече на курс за риболов с муха в гъсто залесените гранични райони на Финландия в близост до Русия.

Наблюдение на птици на Карибите

Много хора придобиха това хоби, което едва ли е изненадващо, като се има предвид, че дори и най-често срещаните ни пернати приятели си спечелиха съвсем нова привлекателност, когато единствената гледка, която имахме, беше тази през прозореца.

Ако самоизолацията ви е накарала да преоткриете наблюдението на птици, какво ще кажете да го правите на места, като Антигуа, Монсерат, Доминика и Санта Лусия? Островите са дом на някои от най-редките птици в света, включително папагала Сисеро, който може да бъде открит само в Доминика и дори е изобразен на знамето на страната.

16 невероятни дестинации, идеални за посещение през есентаОбикновено си мечтаем за почивка през лятото

Плетене в Ирландия

Прекарахте ли карантината в плетене на многоцветно чудовище, която никой няма да носи? Ако е така, почивка в Северозападна Ирландия, водена от гуруто по плетене Едел Макбрайд, е чудесен начин да подобрите уменията си.