BlackBerry се надигна отново от пепелта.

Когато партньорството на BlackBerry Mobile с TCL приключи през февруари, оцеляването на марката като производител на смартфони беше поставено под заплаха.

Сега обаче тя е сключила ново партньорство с OnwardMobility и подразделението на Foxconn - FIH Mobile Limited.

Тази седмица трите компании обявиха, че ще пуснат 5G Blackberry телефон с физическа клавиатура, информира Mashable.

Засега няма други подробности около бъдещото устройство, но според изявлението фокусът ще бъде върху производителността и сигурността.

“Смартфоните BlackBerry са известни с това, че защитават комуникацията, поверителността и данните. Тоява е невероятна възможност за OnwardMobility да представи ново поколение 5G устройства на пазара с подкрепата на BlackBerry и FIH Mobile," заяви Питър Франклин, главен изпълнителен директор OnwardMobility.

Евтини телефони с добри камери Обичате да публикувате снимки в социалните мрежи, но не искате да инвестирате голяма сума в нов апарат?

Може би не сте чували за OnwardMobility. Това е относително нова и неизвестна до партньорството си с BlackBerry компания.

Според изявлението FIH Mobile ще проектира и произвежда устройствата BlackBerry, а OnwardMobility ще се занимава с продуктово планиране и пазарно развитие.

BlackBerry не е пускала нов смартфон от излезлия през 2018 г. Key2, който устройваше почитателите на смартфони с физическа клавиатура, но беше далече от идеален. Скоро ще имаме възможност да видим дали светът се нуждае от 5G смартфон с физическа клавиатура.

Новият BlackBerry ще бъде наличен през първата половина на 2021 г. в Северна Америка и Европа.