Холивудските звезди Райън Рейнолдс и Роб Макелхени проявяват интерес към инвестиция в уелския футболен клуб Рексъм, обявиха от клуба.

Звездата от филмите „Дедпул“ и „Детектив Пикачу“ Рейнолдс и колегата му от „Слънчева Филаделфия“ Макелхени ще изложат тяхната визия за клуба на специално общо събрание.

Членовете на притежавания от феновете клуб са гласували с голямо мнозинство за продължаване на преговорите, информира BBC.

Евентуална оферта за придобиване може да доведе до инвестиция от 2 млн. паунда (2.54 млн. долара) в клуба, който е собственост на феновете от 2011 г.

Общо 1 223 членове на Wrexham Supporters Trust, или над 95% от тези, до които е отправено допитване, са гласували „за“, а 31 „против“ на специално общо събрание във вторник.

Одобрение на сделката от страна на челновете ще означава, че тръстът ще предаде контрола над управлението на клуба.

От Рексъм обявиха миналата седмица, че има интерес към придобиването на клуба, описвайки хората като "изключително популярни" и "заможни".

От управлявания от тръст клуб добавиха, че няма да разкрият имената, докато не получат разрешение от членовете на специално събрание.

Това няма да е първият случай, в който холивудски звезди стават собственици на уелски футболен клуб.

През 2016 г. звездата от „Офисът“ Минди Кейлинг беше сред акционерите в американски консорциум, който придоби контролен пакет в Суонзи сити.