Азиатските пазари остават почти без промяна днес, след като сделката за стимулите отново се изплъзна на щатските законодатели, а инвеститорите изчакват данните за заетостта в САЩ.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI отчита спад от 0.11%. Австралийският основен индекс S&P/ASX 200 губи 0.86%, след като поевтиняването на петрола и медта натежаха над акциите на добивните компании.

Японският Nikkei 225 нараства с 0.19%, след като Токийската фондова борса възобнови нормалната търговия, след като в предходния ден имаше технически проблеми и тя беше спряна.

Фючърсите на щатския индекс S&P500 губи 0.23%, след като законодателите в САЩ не можаха да се споразумеят за нов пакет от стимули.

Пазарите на акции и облигации в Китай са затворени в периода 1-8 октомври заради празничните дни, по-известни като Златната седмица. Пазарите в Южна Корея и Хонконг също са затворени днес.

Щатските пазари започнаха четвъртото тримесечие с повишения.

Индексът Dow Jones Industrial Average нарасна с 0.13% вчера. S&P 500 добави 0.53%, а технологичният Nasdaq Composite затвори с 1.42% нагоре.

Потребителските разходи в САЩ започват да се забавят заради нестабилния пазар на труда. Ако законодателите не успеят да се споразумеят за нов пакет от стимули, щатската икономика може да изгуби още от инерцията си.

Фокусът на инвеститорите се насочва към данни за неселскостопанската заетост в САЩ, които се очакват по-късно днес, след обявените нови уволнения от редица компании, като Disney и Goldman Sachs.

Доларовият индекс беше на ниво от 93.811 - близо до едноседмично дъно, вследствие на опасенията около преговорите за стимулите в САЩ. Китайският юан, австралийският и новозеландският долари поскъпнаха спрямо щатската валута.

Спот цената на златото се понижи с 0.4%, до 1 897.41 долара за тройунция, след като през септември записа най-лошия си месец от ноември 2016 г.

Фючърсите на петрола от сорта брент поевтиняват с 1.0%, до 40.52 долара за барел в азиатската сесия, докато тези на щатския лек суров петрол отстъпват с 1.03%, до 38.33 долара за барел.

Цените на петрола паднаха с над 3%, след като нарастващият брой на случаите на коронавирус по света влошиха перспективите за търсенето, а увеличеният добив на страните членки на ОПЕК също оказа влияние.