Очаква се Apple да представи най-новите си модели iPhone през следващата седмица.

Вчера от компанията изпратиха покани за събитие, което ще се проведе на 13 октомври. Поканата гласи "Здравей, Скорост."

Технологичният гигант вероятно ще представи 5G смартфона iPhone 12, който ще е първият, поддържащ новата супербърза мрежа. Анализатори очакват 5G iPhone да генерира "суперцикъл" от обновления по устройството, което пък да накара повече хора от обикновено да си го купят.

Apple обикновено представя новите си модели iPhone през септември, но тази година събитието се забави, след като пандемията от коронавирус оказа влияние върху веригите на доставки. От компанията преди това бяха предупредили, че тази година новите смартфони ще бъдат доставяни малко по-късно от обикновено.

Създаването на 5G iPhone би могло да подобри дигиталните услуги на Apple, като Apple TV+. iPhone обикновено е продуктът, който генерира най-големи продажби за Apple, но компанията разчита все повече на своите услуги, за да диверсифицира продажбите си, пише CNN Business.

Apple закъснява леко с 5G технологиите в новите телефони. Новият iPhone ще се присъедини към увеличаващ се списък с предложения от Google, Motorola, Samsung, Huawei, LG и други.

В последните седмици технологичните компании представиха редица нови продукти, въпреки че обикновено мащабните събитие бяха ограничени до виртуалното пространство заради COVID-19.

Миналия месец Apple предприе необичайната стъпка да използва септемврийското си събитие, за да покаже новите Apple Watche, iPad и нова абонаментна услуга вместо най-новите си модели iPhone.