Замисляли ли сте се някога колко често взимате смартфона, включвате слушалките или хващате лаптопа или таблета?

Ако го направите, вероятно ще осъзнаете, че те са изложени на всякаква мръсотия и микроби по цял цял ден, всеки ден.

Последните изследвания на технологичната компания Kastus установяват, че по смартфоните има 10 пъти повече бактерии, отколкото по тоалетната седалка. И все пак 65% от анкетираните признават, че никога не са почиствали мобилния си телефон.

Вижте кои са четирите джаджи, които пренебрегваме, когато чистим, както и няколко съвета как да се погрижите за тях.

Смартфон и таблети

Не използвайте течности и спрейове за почистване, това може да повреди покритието на екрана. Вместо това използвайте суха кърпа от микрофибър, за да отстраните мръсотията. Избършете екрана с кръгови движения, за да не го надраскате.

Слушалки

Ако носите често слушалки, не забравяйте, че трябва да ги почиствате от време на време, особено ако ги използвате, когато бягате или сте във фитнеса. Ако слушалките ви имат накрайници за уши и са силиконови, внимателно ги извадете и използвайте топла сапунена вода и чиста кърпа или памучен тампон, за да ги почистите.

След това ги оставете да изсъхнат, преди да ги поставите отново. Ако слушалките са направени от пяна, просто използвайте чиста, влажна кърпа, за да ги избършете и след това ги оставете да изсъхнат на въздух. Не използвайте сапунена вода!

Лаптопи

Също както и за вашия смартфон, използвайте микрофибърна кърпа за капака и корпуса. Ако по капака има упорити следи, леко навлажнете кърпата. За клавиатурата използвайте спрей със сгъстен въздух, за да премахнете праха и трохите между клавишите.

Фитнес гривна

Ако имате фитнес гривна или часовник, той със сигурност ще има нужда от почистване. Точно както при слушалките, използвайте кърпа, която сте навлажнили в топла сапунена вода и изтрийте каишката.