Air New Zealand примамва клиенти с... мистерия.

Тъй като страната бързо предприе действия и контролира разпространението на коронавируса, пътуванията в страната са разрешени от юни, така че авиокомпанията пусна пакет Mystery Breaks.

Купувайки го, пътниците няма да знаят къде отиват до два дни преди пътуването, съобщава T+L.

Пакетът включва двупосочен вътрешен полет до която и да е от 20-те дестинации на Нова Зеландия, както и престой в хотел Accor.

Пътуващите могат да избират измежду три различни ценови нива. Great Mystery Break, чиято цена започва от 599 долара на човек за две нощувки, включва настаняване в хотел с три до четири звезди, ежедневна закуска и безплатни трансфери.

Цената на Deluxe Mystery Break започва от 699 долара на човек за две нощувки и включва настаняване в хотел с четири звезди, ежедневна закуска и кола под наем. Luxury Mystery Break, стартирайки от 1629 долара на човек, включва две нощувки в петзвезден хотел, ежедневна закуска и вечеря и кола под наем от луксозен клас.

Най-красивите държави на планетатаЧудите се къде да отидете, когато отново ще е възможно да пътуваме?

Единственият друг избор, оставен в ръцете на пътуващите, е възможността да се елиминира един град, до който те не искат да летят.

Air New Zealand се надява пакетът да насърчи местните да изследват страната си. Той също така позволява гъвкавост, като няма такси за промяна в датите при пътуване до края на март 2021 г.

Освен това се предлагат ваучери, които да бъдат купени като подарък, точно навреме за празниците.

Към днешна дата Нова Зеландия е регистрирала 1887 случая на коронавирус и 25 починали от заразата - сравнително нисък процент за страна с население от около пет милиона души.

Липсата на пътувания силно засегна островната държава, тъй като туризмът представлява 20.4% от нейния БВП.

Междувременно, годишните разходи за вътрешен туризъм възлизат на 23.7 милиарда долара. Сред другите идеи, които се предлагат за рестартиране на туристическата индустрия, е карта за пътуване за 200 долара за всеки местен.