Майкъл Джордан продължава да е смятан от мнозина за най-великия баскетболист на всички времена.

Въпреки че шесткратният шампион на НБА притежава невероятно високо IQ, той казва, че не смята да става треньор.

„Просто нямам търпение за треньорската дейност“, казва той в едно от последните си интервюта.

„Най-големият проблем е фокусът на днешните играчи и начинът, по който аз гледах на играта. Ето защо за мен, ако трябва да помоля някой играч да се съсредоточи върху баскетбола по начина, по който аз го правех, това няма да е честно спряно него.

Пък от друга страна – ако той не го направи, не се знае как точно бих реагирал аз. Ето защо треньорската кариера никога не е била моя цел, най-малкото защото имам различно разбиране за нещата от днешната младеж“, допълва Джордан.

В своето интервю той казва, че най-голяма му мечта е да види своя отбор Шарлот Хорнетс шампион на НБА.

Невероятният живот на Майкъл ДжорданДжордан е един от двамата милиардери, свързани със спорт

Именно собствеността в Шарлот, както и приходите, които Джордан получава от продажбите на марката му Jordan, формират най-голяма част от богатството му.

Според сп. Forbes състоянието му днес възлиза на 1.6 млрд. долара. Освен бизнеса, Джордан обожава да играе голф, да пътува и да пуши пури.

„Пуша по най-много шест на ден, а любимата ми марка е Partagas Lusitanias", казва той. Справка на Profit.bg показва, че кутия с 25 пури от тази марка струва 469 долара в международен онлайн магазин, равняващи се на 776 лв., което прави единична цена от около 31 лв.

Иска ми се да пътувам повече, като мечтаното ми пътуване е до Куба, където ще мога да посетя фабриките за производство на пури. Бих искал да купя и една от онези стари коли и да я докарам в Америка, казва още Джордан.