Привлекателното и уникално сценично име е едно от най-важните неща, когато знаменитостите искат да се рекламират и да накарат обществото да ги запомни.

Някои от тях се вдъхновяват от приятелите и семейството си, като просто избират прякорите от детството им.

Други избират думи, които харесват или използват онлайн генератори на имена, за да измислят нещо забавно.

Bright Side разкрива истинските имена на 20 публични персони и историите, които стоят зад тях:

1. Блейк Лайвли - Блейк Елендър Браун

След като Блейк става актриса, тя решава да вземе фамилията на майка си - Илейн Лайвли, за свое сценично име.

2. Меган Маркъл - Рейчъл Меган Маркъл

Първото име на херцогинята на Съсекс, всъщност, е Рейчъл. Въпреки това тя предпочита Меган, а майка й също я нарича „Мег“.

3. Ема Стоун - Емили Джийн Стоун

В началото на актьорската си кариера тя осъзнава, че името „Емили Стоун“ вече се носи от друга актриса. Затова трябва да измисли нещо други и първо избира Райли. По-късно го сменя на Ема, но признава, че все още й липсва истинското й име.

4. Пост Малоун - Остин Ричард Пост

Певецът избира сценичното си име по доста интересен метод. След като решава да направи фамилията си собствено име, той използва онлайн генератор на имена за рапъри и получава Малоув. Използва това име още от тийнейджърските си години.

5. Тилда Суинтън - Катрин Матилда Суинтън

Талантливата актриса просто използва съкратената версия на второто си име заради простотата.

6. Дженифър Анистън - Дженифър Лин Анастасакис

Баща й Янис Анастасакис идва от Крит, Гърция. След като се мести в Съединените щати, семейството решава да промени фамилията си на Анистън, за да улесни произнасянето й.

7. The Weeknd - Ейбъл Тесфайе

След като талантливият певец напуска училище и дома си, той сменя сценичното си име. Обаче друга канадска група също го носи, така че, за да избегне проблеми с авторските права, той трябваше да премахне едно „e“ от псевдонима си (правилният правопис на думата на английски е weekеnd, бел. ред).

8. Опра Уинфри - Орпа Гейл Уинфри

Въпреки че първото й име, всъщност, е Орпа, хората често го произнасят погрешно като Опра, така че тя просто го сменя.

9. Мерил Стрийп - Мери Луиз

Истинското й име „Мери“ й е дадено от баба и дядо заради семейна традиция (дъщеря й също се казва Мери). Баща й обаче винаги я е наричал „Мерил“, защото така му харесвало повече. А „Луиз“ идва от най-добрата приятелка на майка й със същото име.

10. Джон Леджънд - Джон Роджър Стивънс

В началото на кариерата му името му е дадено от поета Джей Айви: „Чух музиката ти и тя ми напомня за старата школа. Звучиш като една от легендите. Ще те нарека Джон Леджънд. (от английкото legend)"

11. Кортни Лав - Кортни Мишел Харисън

Това име идва от детството й, когато майка й Линда Карол я нарича така.

12. Натали Портман - Нета-Лий Хершлаг

Портман е моминското име на нейната баба от еврейско-руски произход и актрисата решава да го използва.

13. Бен Кингсли - Кришна Пандит Бханджи

Успехът и признанието идват при актьора, когато е на 70 години. Той решава да промени истинското си име с нещо по-просто и лесно за запомняне.

14. Мег Райън - Маргарет Мери Емили Ан Хайра

Когато решава да сбъдне мечтите си и да стане актриса, тя също осъзнава, че трябва да промени името си. Избира „Райън“, защото това е моминското име на баба й по майчина линия.

15. Кит Харингтън - Кристофър Кейтсби Харингтън

Семейството на актьора го нарича Кит от детските му години. Той осъзнава едва на 11 години, че истинското му име е Кристофър, по време на тест в училище

16. Ирина Шейк - Ирина Шейхлисламова

Руският супермодел трябва леко да промени фамилията си за по-просто.

17. Джиджи Хадид - Йелена Нура Хадид

Майката на Йелена - Йоланда Хадид, стои за новото й име - Джиджи.

18. Порша де Роси - Аманда Лий Роджърс

На 15-годишна възраст тя законно сменя името си. „Порша“ идва от шекспировата пиеса „Венецианският търговец“, докато „де Роси“ звучи екзотично и й харесва.

19. Калвин Харис - Адам Ричард Уайлс

В началото на кариерата си той сменя сценичното си име и го обяснява по следния начин: „Първият ми сингъл беше по-скоро соул парче и мислех, че Калвин Харис звучи малко двусмислено от расова гледна точка. Мислех, че хората може да не знаят дали съм черен или не. След това останах с него. "

20. Вин Дизел - Марк Синклер Винсент

Той създава сценичното си име, като комбинира по-кратка версия на фамилното име на своя втори баща - Винсент, и псевдонима му. Приятелите му го наричат „Дизел“, защото смятат, че винаги е пълен с енергия.