Подземният свят е пълен с безсрамни самохвалци, но когато Гризелда Бланко казва, че е „най-лошата кучка, която някога е поемала дъх на този свят“, тя няма как бъде обвинена в това, че преувеличава.

Бланко е едва на 11 години, когато убива първата си жертва (друго дете) и никога повече не поглежда назад, спечелвайки си мрачна репутация като най-кръвожадния наркобос в историята - и сред мъжете, и сред жените.

Колумбийката тръгва от крайна бедност, за да изгради империя, която се простира от Меделин до Маями и Ню Йорк. Името на Бланко, която е майка на четири деца, се свързва с около 250 убийства.

Наричана „Кръстницата на кокаина“ и „Черната вдовица“ (тя убива тримата си съпрузи), развратната и напълно брутална милиардерка убива без никакви угризения. Тя организира бисексуални оргии, принуждавайки мъже и жени да правят секс с насочено срещу тях оръжие и е част от вдъхновението за хитовия телевизионен сериал Маями Вайс.

Сега, осем години след като беше убита, докато пазарува, нейната история ще бъде разказвана в нов филм с участието на Дженифър Лопес, пише DailyMail.

Актрисата и певица, която може и да е режисьор на филма, казва, че „винаги е била запленена“ от историята на Бланко.

Ако обаче историята й не бъде пренаписана, е трудно човек да си представи, че някой би подкрепил Черната вдовица. Бланко пази мястото си на върха с безскрупулна ефективност и дяволска изобретателност.

Тя е първата, която използва наемни убийци, които стрелят от мотоциклети, за да бъдат максимално ефективни и след това да могат да се оттеглят бързо - тактика, копирана от престъпниците по цял свят.

Тя също така първа осъзнава, че жените са по-добри наркомулета от мъжете, тъй като е по-малко вероятно да бъдат спрени от полицията. Бланко създава собствена линия бельо с джобове, така че жени да могат да пренасят огромни количества кокаин.

Балнко е била чудовище социопат, като, според един от нейните прокурори, поръчвала убийството на хора за нищо. Тя също така нарежда на екипа си от убийци никога да не убива никой, без да вземе част от тялото му, като ухо или пръст, за трофей.

„Тя убиваше всеки, който я ядоса, било то заради дълг или провалена доставка, или пък защото просто не харесва начина, по който я гледа,“ казва американският заместник-прокурор Стивън Шлезингер.

Бланко има тежък живот като малка. Тя е родена през 1943 г. и е отгледана в гето на Меделин само от майка си, която била проститутка и алкохолик и я пребивала жестоко.

Да работиш за мексикански наркокартел – разказ от първо лицеКогато получава предложение за добре платена, но потенциално опасна работа, този млад мъж поема риска

Страната била разкъсвана от гражданска война, а Бланко и други деца се развличали, като копаели дупки, за да заравят мъртвите.

Тя става джебчийка и убиец, когато едва на 11 години помага за отвличането на 10-годишно момче от богато семейство.

След като семейството не плаща искания откуп, тя го застрелва.

Година по-късно тя става проститутка, а скоро след това се запознава с първия си съпруг – фалшификатор на име Карлос Трухийо. Раждат им се три деца, но впоследствие се развеждат, а тя поръчва убийството му заради бизнес спор.

Вторият й съпруг Алберто Браво е дилър на кокаин, като в края на 60-те години двамата се местят незаконно в Куинс, Ню Йорк.

Бланко създава текстилна компания параван, която произвежда бельо с джобове, което улеснява пренасянето на наркотици.

След като успяват да прескочат италианската мафия заради връзките си с Колумбия - един от основните източници на кокаин, двамата скоро стават мултимилионери, след като започват да вкарват огромни пратки от наркотика със собствени самолети. Те също така имали около 1 500 дилъри, които продавали стоката.

Бланко се наслаждава на живота си на наркобарон, като дори кръщава четвъртото си дете Майкъл Корлеоне.

Тогава кокаинът е бил рядкост и скъп, като е бил запазен основно за богатите, в това число филмови звезди и спортисти. Сред тези „привилегировани“ потребители обаче е и Гризелда Бланко, която се пристрастява към форма на кокаина, която се пуши.

Наркотикът я докарва до такава параноя, че тя поддържала частен самолет винаги зареден и готов, за да избяга, ако се наложи. През 1975 г. той се оказва полезен, когато тя получава информация, че щатските власти се готвят да я арестуват.

След като бяга в Колумбия, тя започва да подозира, че Браво й изневерява и краде милиони от бизнеса им. Двамата се срещат на паркинг, където тя го застрелва, но той също успява да я простреля в стомаха.

Тя оцелява и през 1978 г. се омъжва за третия си съпруг Дарио Сепулведа - убиец, който е баща на най-малкото й дете Майкъл Корлеоне Бланко. Двамата се местят в Маями, а тя не е заловена, тъй като лицето й е толкова променено от кокаина, че е неразпознаваема от старите снимки.

Маями е потопен в нарковойна, в която Бланко побеждава заради огромната си склонност към насилие.

Полицията, която е въоръжена само с револвери, се сблъсква с убийците на Бланко, които са въоръжени с арсенал от бойни карабини и картечници и нямат притеснения да стрелят навсякъде.

Наркокартелите завземат мексикански град, пълен с американциПрестъпни групировки пласират наркотици и изнудват местните собственици на малки бизнеси в Сан Мигел де Аленде

От полицията наричат убийците, които стрелят из целия град, „кокаинови каубои“.

Маями бързо се превръща в най-опасния град в САЩ, като жертвите са толкова много, че на съдебните медици им се налага да наемат хладилен камион, за да събират телата.

Бланко извършва някои от убийствата си сама, а сред жертвите, които са имали лошия късмет да бъдат около набелязана от нея мишена, има и четиригодишни деца.

Тя също така била много ревнива, като поръчва убийствата на осем стриптизьорки, защото подозирала, че спят с мъжа й. Когато един от синовете й бил зарязан от приятелката си, Бланко поръчала убийството на баща й.

Нищо от това не измества фокуса й от изграждането на империя, която в пика си през 80-те години печели по 80 млн. долара на месец от продажбата на кокаин за стария приятел на Бланко Пабло Ескобар. А тя харчи парите с огромно удоволствие.

Обичащата лукса Бланко имала множество скъпи автомобили и носела бижута, които някога били собственост на аржентинската актриса и първа дама Ева Перон.

Тя не криела бисексуалността си и организирала оргии в имението си Маями, където живеела с германска овчарка на име Хитлер.

Посещаващите я престъпници потърквали за късмет бронзов бюст на главата й на входа на имението.

През 1983 г. Сепулведа я напуска и се връща в Колумбия, като отвлича сина им Майкъл. Естествено, тя поръчва убийството му, като Сепулведа е разстрелян в колата си, докато Майкъл седи до него.

През 1984 г., след като за главата й е обявена награда от 4 млн. долара, тя бяга в Калифорния, където се установява в скромна къща в предградията.

Въпреки че била експерт по дегизировката, федерални агенти я откриват там и я арестуват през 1985 г., докато тя седи на леглото и чете Библията. Семейството й твърди, че е открила Господ.

Съдена е само за три убийства и прекарва повече от десетилетие в затвора, като въпреки това успява да управлява наркобизнеса си чрез своите деца.

Когато излиза от затвора през 2004 г., две от децата й вече са убити в Колумбия, а Бланко е депортирана там като нелегален имигрант в САЩ.

Властите очакват враговете й да я убият до дни, но учудващо тя оцелява цели осем години, живеейки в спокойно предградие на Меделин.

През септември 2012 г. тя излиза от местна месарница, когато мъж на средна възраст слиза от мотоциклет и я прострелва два пъти в главата.

Докато Бланко умира, нейната племенница поставя Библия в ръцете й.

Някои са се опитвали да търсят извинения за стореното от Бланко (и Дженифър Лопес вероятно също ще го направи), казвайки, че тя е жертва на обстоятелствата или че опитвала да се докаже в колумбийския подземен свят. А Холивид няма особено добри резултати, когато става въпрос за величаенето на престъпници.

Ако обаче има някой, който не заслужава подобно преобразяване, това е Черната вдовица.