Най-голямата верига за продажби на дребно в света Walmart спря продажбата на оръжия и боеприпаси от всичките си магазини в САЩ, за да се предотврати евентуалната им кражба на фона на размириците в отделни краища на страната.

Според информация на WSJ, от компанията са пуснали заповед до мениджърите на всичките си 4700 магазина в САЩ, които да изпълнят нареждането.

Все още не се знае за колко време ще е в сила тази мярка, но от изданието посочват, че оръжия и боеприпаси ще могат да се купуват след подаването на предварителна заявка към съответния магазин.

Създават лазерно оръжие, работещо без муницииБританското правителство обяви, че разработва лазерни и радиочестотни оръжия, които могат да „революционизират бойното поле”

През изминалата година Walmart също прекрати за кратко продажбата на оръжия, след като въоръжен човек успя да убие 23 души в магазин в Ел Пасо, Тексас.

Припомняме, че през 2018 г. компанията повиши минималната възраст, при която хората в САЩ могат да купуват оръжия на 21 години.

Новината идва на фона на изнесените по-рано данни, показващи че американците са закупили близо 17 млн. оръжия от началото на годината, което е повече от рекордните продажби, отчетени през цялата 2016 г.