Архитектурният комплекс Мачу Пикчу в Перу отвори отново на 1 ноември (неделя) след близо осеммесечно затваряне, пише CNA.

Емблематичната цитадела на инките обаче ще приема само по 675 туристи на ден, което е 30% от нивата от преди пандемията.

Броят на случаите на COVID-19 в Перу отчита спад в последните дни, като се очаква въпреки това туристите да спазват социална дистанция.

Арестуваха шестима туристи в Мачу Пикчу, Шестима туристи са арестувани в архитектурния комплекс Мачу Пикчу в Перу заради това, че отишли по голяма нужда сред руините и унищожили каменната зидария на цитадела от 15-и век

Затварянето на този и други туристически обекти в Перу се отрази негативно на индустрията, която дава прехрана на стотици хиляди хора в страната.

Смята се, че половината от 80-те хотела в района на Мачу Пикчу вече са фалирали.

Перу отвори Мачу Пикчу само за един туристЯпонецът Джеси Такаяма пристига в Перу през март, но остава блокиран в страната заради коронавируса

Мачу Пикчу попада в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1983 г., като в последните години се посещава от средно по 1.5 млн. туристи на година.

Цените за посещение на комплекса тази година са 65 долара за възрастни и 39 долара за деца от 8 до 17 години.