Днес Tesla е най-скъпата автомобилна компания и според някои показатели - най-печелившата компания в сектора, но доскоро тя беше изправена пред фалит, пише CNN.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск пусна туит тази седмица, в който разказва, че Tesla е била на около 30 дни до влизане в процедура по банкрут.

„Намирахме се на около месец от фалита“, казва Мъск, визирайки времето, в което компанията се опитваше да пусне своя Model 3 на пазара.

Tesla изпитваше затруднения с постигането на производствените си цели за Model 3.

“Увеличаването на производството беше изключително стресиращ и болезнен процес за дълъг период от време – от средата на 2017 г. до средата на 2019 г. Производствен и логистичен ад“, накратко обясни Мъск.

Автомобилът, който Илон Мъск прати в космоса, прелетя покрай МарсШофиращият Tesla манекен в скафандър се доближи до Червената планета

До този момент Мъск не беше разкривал колко близо е била компанията до фалит, въпреки че в отделен туит през 2018 г. се пошегува с този факт.

Изглежда, че трудностите пред компанията са останали в миналото. Наскоро Tesla обяви пето поредно тримесечие, в което отчита печалба, а акциите й са добавили над 400% от началото на 2020 г.