Английската кралица Елизабет Втора и всички останали членове на кралското семейство няма да могат да прередят чакащите за ваксина срещу COVID-19, като дори британският премиер Борис Джонсън ще трябва да изчака своя ред.

Никой няма да получи „специално отношение“, когато Великобритания задвижи процеса по масова имунизация следващия месец, информира Daily Mail, позовавайки се на високопоставен източник от правителството, който е уверил, че ваксините ще се получават единствено през Националната здравна служба на страната.

Дори богатите корпорации няма да могат да се ползват с предимство.

Самоуби се доброволец в тестовете на китайската COVID ваксина, спряха гиСамоуби се един от доброволците в тестовете на китайската ваксина срещу коронавируса CoronaVac на компанията Sinovac Biotech

Според публикуваните през септември насоки обитателите на домове за възрастни хора и техните гледачи ще бъдат с най-голямо предимство.

Хората на възраст над 80 г. ще са следващите на опашката, сред които е и кралицата със своите 94 години, следвани от хората на възраст над 75, над 70 г., над 65 г. и високорисковите на възраст под 65 г.

Според тази подредба 71-годишният принц Чарлз попада в четвъртата група, а премиерът Джонсън, който е на 56 г., е в деветата група.

Принц Уилям, който е само на 38 г., пък е в последната 11-а група по ред.