Легендата на кънтри музиката Доли Партън даде на своите фенове още един повод за радост тази седмица, след като стана ясно, че е един от спонсорите на обещаваща ваксина срещу коронавируса.

В Тwitter се появи съобщение, от което се вижда, че Dolly Parton COVID-19 Research Fund е включен в бележките под линия в статия в New England Journal of Medicine за ваксината на компанията Moderna, която според предварителните резултати е показала 94.5% ефективност по време на тестовете.

Изпълнителката на песента Jolene дари през април 1 млн. долара за проучвания в сферата на коронавируса.

До 7 сутринта тя върши повече, отколкото много хора за цял денЛегендарната кънтри звезда Доли Партън, която през януари навърши 73 г., става в 3 часа всяка сутрин

Тези пари са станали част от потенциалната ваксина, защото дарението на Партън беше за медицинския център към университета Вандербилт, който е помогнал за разработването на ваксината на Moderna, пише Huffpost.

Много почитатели на Партън я поздравиха в социалните медии, а въодушевен фен дори заяви, че тя “потенциално е спасила света”, което, разбира се, е леко преувеличено.