Дълги топли дни, ваканция, страст за приключения и силни усещания - не е ли лятото сезонът на увеселителните паркове?

Ето списък на 10 места по света, които да посетите, ако сте фенове на спиращите дъха атракциони.

1. Efteling, Холандия

Ефтелинг е известен като един от най-старите увеселителни паркове в света и е разположен в малко холандско селище на около два часа на юг от Амстердам. Вдъхновен първоначално от детските приказки като Спящата красавица и Хензел и Гретел, днес Ефтелинг впечатлява с къща на духовете, говорещо дърво и най-големия фонтан в Европа. Дръзките авантюристи ще искат да се качат на масивния люлеещ се кораб Halve Maen, а по-малките посетители могат да се забавляват в Гората на приказките.

A post shared by Myrna (@myrnafoto) on

2. Tivoli Gardens, Дания

Датският приказен писател Ханс Кристиан Андерсън е един от първите, които посещават Тиволи Гардънс, когато отваря врати през далечната 1843 година. Величественият парк в сърцето на Копенхаген със сигурност вдъхновява автора. Градините на парка са идеално място за разходки, а тематичните въртележки с различни животни, виенското колело и едно от най-старите дървени увеселителни влакчета в света оставят незабравим спомен в сърцето на всеки посетител, бил той дете или възрастен.

3. The Prater, Австрия

Има множество забележителности, които са синоним на Виена - дворецът Хофбург и Катедралата Свети Стефан напрмер, но никой не предизвиква такава емоция както виенското колело в Пратера.

Отворен за посетители от император Йозеф II през 1766 г., увеселителният парк, официално известен като Wurstelprater, се намира в големия обществен парк Wiener Prater. Известното колело, наречено Weiner Riesengrad, е построено през 1897 г., за да отбележи 50-годишното царуване на император Франц Йосиф I.

На височина над 60 м. железопътната структура се извисява над града със своите стари червени кабини. Качете се за няколко кръгчета, но не пропускайте и Ghost Train - влакът на призраците, а накрая се насладете на освежаваща атмосфера и вкусна храна в Schweizerhaus.

A post shared by visitaustria (@visitaustria) on

4. Beto Carerro World, Бразилия

Beto Carrero World се намира се в град Пенха на северното крайбрежие и е най-големият тематичен парк в Латинска Америка. Открит е през 1991 година. Колоритният средновековен замък на нациите е в самото сърце на парка, поздравявайки посетителите преди да се отправят към други любими места като въртящите се лодки от Мадагаскарското лудо речно приключение, увеселителното влакче FireWhip и Венецианската въртележка, покрита с близо 2000 светлини.

5. Europa-Park, Германия

A post shared by Lorna Jackson (@lornie117) on

6. Aquaventure, Дубай

A post shared by Nadja (@wolkenschieber) on

7. Dollywood, Tennessee

8. Fuji-Q Highland, Japan

A post shared by Keith Osu (@kthosu) on

9. Coney Island, USA

A post shared by Elisa Boaretto (@laelizza) on

10. Nagashima Spaland, Japan