Повишава ли марухуаната ефективността?

Ако говорим за Майк Тайсън – отговорът определено е положителен.

Бившият световен шампион в тежка категория, който е на 54 години, изглеждаше доста добре в събота вечер, когато се изправи срещу три години по-младия Рой Джоунс-младши.

Тайсън се движеше добре, а в края на срещата, която продължи 8 рунда от по 2 минути, изглеждаше така, сякаш може да продължи, докато Джоунс-младши беше щастлив, че може да се прибере у дома, пише Forbes.

Трябва обаче да се има предвид, че това беше първата среща на Тайсън от повече от десетилетие, а той дори е пушил марихуана преди нея.

„Пуших всеки ден, докато тренирах за този мач. Никога не съм спирал да пуша“, каза той на пресконференцията след срещата.

Преди време Тайсън дори обяви, че пуши трева за около 40 000 долара на месец. Той беше запитан дали е пушил и преди самата среща, на което той отговори така: „Абсолютно“, пише USA Today.

Марихуаната също така заемаше сериозна част от рекламата по време на битката, тъй като един от спонсорите на проявата беше Weedmaps. Това е технологична компания, която показва на сайта си местонахожденията на магазините за марихуана, както и менютата им.

Въпреки че марихуаната е законна в Калифорния, то следва да се има предвид, че щатската антидопингова агенция, която следи за използването на забранени субстанции, е на мнение, че тя също спада към списъка на незаконните субстанции.

Майк Тайсън разкри как е мамил на допинг тестовете в пика на кариерата сиЖелезният Майк използвал специално приспособление, за да дава чисти проби

„Марихуаната може да забави реакциите на спортистите, както и да застраши здравето и безопасността им на ринга“, казват оттам.

За да се накаже даден спортист, който следва да има повече от 150 нанограма/милилитър в своята урина. Това обаче едва ли ще се случи, тъй като нито един от двамата боксьори не беше тестван за марухуана.

Смята се, че Тайсън е спечелил поне 10 млн. долара от битката, която завърши без победител.