Бившият футболист на Челси Андре Шюрле, както и съотборникът му от годините, прекарани в Борусия Дортмунд - Марио Гьотце, са сред инвеститорите в немска компания за производство на марихуана.

Основаната през 2018 г. компания Sanity Group произвежда канабис за медицински цели, който е законен в Германия. Части от растението могат да бъдат използвани за предотвратяване на възпаления и облекчаване на болките при редица заболявания.

Рапърът Will.i.am, немският модел Щефани Гизингер и още един немски футболист Денис Аого също възнамеряват да купят дял в компанията, пише Sun, като се позовава на информация от Bild.

Източници на немското издание информират, че изпълнителният директор на Sanity Group Фин Аге Хансел е осъществил личен контакт с футболистите в началото на 2020 г.

Самия той обяви, че поддържа постоянен контакт с тях от тогава до днес.

Търсенето на марихуана надхвърля това на сладолед в САЩОбщото търсене на марихуана в САЩ, в това число и на черния пазар, възлиза на между 45 и 50 млрд. долара, според публикация в Marijuana Business Daily, цитирана от Forbes

Стартъп компанията вече е набрала над 22 млн. евро от редица инвеститори, сред които личи и името на мениджъра на Джъстин Бийбър - Скутър Браун.

Шюрле и Гьотце обаче не са единствените спортисти, инвестиращи в марихуана. Смята се, че боксовата легенда Майк Тайсън продава канабис продукти от 2016 г. насам, като успява да печели поне по 555 000 евро месечно.

Снуп Дог има служител на пълен работен ден, който му свива цигариПредпочитанията на рапъра към марихуаната са добре известни, но се оказва, че този негов порок създава и работни места