54-годишният Уилям Ригли II, който през 2008 г. помогна за продажбата на семейния бизнес с дъвки Wrigley на Mars за 23 млрд. долара, е сред лицата, участвали в поредния рунд на финансиране на стартъп компания за медицинска марихуана.

Surterra Wellness е успяла да набере 65 млн. долара, с което общата сума, набрана от компанията до момента, възлиза на 100 млн. долара.

Така, след първоначалната си инвестиция в Surterra през изминалата година, Уилям Ригли увеличи дела си в компанията и пое контрола, като в бъдеще ще заема поста председател на борда на директорите.

Surterra е неговата първа инвестиция в сектора на медицинската марихуана. Ригли споделя, че е навлязал в бизнеса с марихуаната, след като е осъзнал многобройните ѝ ползи. Компанията продава продуктите си в 10 магазина във Флорида и Тексас.

И в Близкия Изток вече обмислят легализация на марихуанатаВъпреки че Ливан е добре познат като производител на марихуана, тази индустрия продължава да бъде незаконна в страната.

Забраната на държавно ниво към момента спира по-сериозни инвестиции в сектора от страна на банките и големите институционални играчи в САЩ. Считано от октомври, марихуаната обаче ще стане легална за развлекателни цели в Канада, което привлича все повече средства към сектора.

Редица щати в САЩ вече легализираха ползването на марихуаната, а наскоро бе одобрено и първото лекарство на базата на марихуана, което ще се ползва за лечение на епилепсия.

Според Ригли, Surterra планира да се позиционира на пазара на марихуана за развлекателни цели, тъй като това се смята за огромен пазар, който ще достигне 11 млрд. долара през настоящата година.