Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на УниКредит Булбанк, получи приза „Банкер на годината 2020” за доверие на акционерите и за непрекъснатостта в устойчивото развитие на годишните награди на вестник "БАНКЕРЪ".

Наградата на главния изпълнителен директор на УниКредит ѝ беше връчена от вицепремиера Томислав Дончев, който я поздрави за добрите резултати.

Организаторите от вестник "БАНКЕРЪ" подчертаха, че Теодора Петкова печели наградата заради плавния преход, който тя направи между предишното и сегашното ръководство на УниКредит Булбанк, което е било високо оценено и от акционерите на банката.

„Факт е, че 2020 за мен е първата цяла календарна година, в която съм начело на банката. И съм благодарна, че е трудна, защото е годината с много предизвикателства. Но също така това е годината и с много възможности. И човек успява в много ускорен порядък да се кали и да научи много житейски и мениджърски уроци“, коментира Теодора Петкова и благодари на вестник „БАНКЕРЪ“ за наградата и организацията на събитието.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк благодари на клиентите на УниКредит Булбанк за доброто партньорство и на екипа на банката за неговата отделеност в тази безпрецедентна ситуация.

VISA и Уникредит Булбанк представиха новата си шопинг картаУникредит Булбанк и VISA представиха новата си шопинг карта днес на специална онлайн пресконференция

„Благодарна съм на всеки един от колегите в УниКредит Булбанк за усилията, сърцето и желанието, които влагат в работата. На всички наши клиенти за обратната връзка – по-често позитивна, но също така и конструктивна, когато се налага.

Използвам момента да благодаря и на всички колеги от банковия сектор за това, че правят правилните неща през тази трудна година - помагат на икономиката, на гражданите и са част от решението. Благодаря ви още веднъж за наградата", допълни главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Това не е първата индивидуална награда за Теодора Петкова. През 2019 г. тя стана носител и на престижната награда „Мисис Икономика".